Hjem Nyheter Norden Danmark hever kravene for statsborgerskap

Danmark hever kravene for statsborgerskap

DANMARK: Danske regjeringspartier er enige om at kravene for å bli dansk statsborger skal heves.

danmark_640-460x252

Danske regjeringspartier er nå blitt enige om at kravene for å bli dansk statsbrger skal heves. Ifølge integrasjonsminister Inger Stjøjberg så må potensielle kandidater blant annet kunne det danske språket, være i arbeide og holde seg borte fra kriminalitet.

– De som får statsborgerskap er de som er skikket, kan man si. Det er de som behersker det danske språket, er selvforsørgende og holder seg vekke fra kriminalitet.

Det nye språkkravet innebærer at man skal kunne det danske språket like godt som en niendeklassing. I tillegg kreves det at man skal ha vært selvforsørgende i minst fire og et halvt år, samt gjennomfører prøver i dansk historie, politikk og hverdagsliv.

Johanne Schmidt-Nielsen, partileder for opposisjonspartiet Enhedslisten, er kritisk til at kravene heves og mener prøvene kun er til for å fornedre mennesker.

– Det er helt ubegripelig at den såkalte danskhetsprøven skal bli enda vanskeligere. Flere historiske spørsmål om Struensee, Grundtvig og Kalmarunionen. Mitt inntrykk er at prøven er laget for å fornedre folk.

Kilde:
Danmark höjer kraven för medborgarskap