Hjem Nyheter Danmark: Ingen brudd mot internasjonale regler å utvise forbrytere

Danmark: Ingen brudd mot internasjonale regler å utvise forbrytere

3

NORDEN Danmarks nasjonale institutt for menneskerettigheter slår fast at det utmerket går an å utvise kriminelle utlendinger uten at man bryter mot noen internasjonale regler.

Jonas Christoffersen, direktør for Institutt for Menneskerettigheter, utenfor organisasjonens telt på Folkemøtet 2016.

Når innvandrere begår grove lovbrudd men likevel ikke utvises, så henvises det ofte til menneskerettigheter og at deres opprinnelsesland skulle håndtere de kriminalitetsbelastede migrantene på en måte som er uforenlig med de dokumenter og retningslinjer som Danmark har lovet å rette seg etter – og man påstår ofte at utvisninger bryter mot menneskerettighetene.

Dette stemmer dog ikke, mener Danmarks nasjonale institutt for menneskerettigheter. Tvert om finnes det godt med rom for å utvise kriminelle elementer men likevel ikke bryte mot noen internasjonale regelverk

Man når denne slutningen etter å ha gransket omtrent 400 beslutninger fra Europadomstolen der det tydelig fremgår at denne aksepterer utvisning som konsekvens for lovbrudd i betydelig høyere utstrekning enn hva danske domstoler gjør. Dessuten er det ifølge Europadomstolen også helt greit å utvise kriminelle utledninger som enten er født i Danmark eller som kom til Danmark som meget små barn.

«Menneskerettigheter får ofte skylda når en forbryter ikke utvises fra Danmark, men vår analyse viser at de danske domstolene deporterer grovt kriminelle i mye mindre utstrekning enn hva Europadomstolen for menneskerettigheter gjør», konstaterer man i en uttalelse.

På slutten av året tar Danmark over formannskapet for Europarådet, og man har lovet at man skal se på Europadomstolens praksis rundt menneskerettigheter.

— Vi oppfordrer regjeringen til å nærmere forklare hvordan den vil stramme til politikken. Vår analyse viser at det faktisk finnes handlingsrom for å skjerpe straffen i visse av de mer alvorlige tilfellene uten at regjeringen trenger å endre noe i det europeiske systemet for menneskerettigheter, sier Jonas Christoffersen på Danmarks nasjonale institutt for menneskerettigheter.

Les også:
Danmark vil inndra oppholdstillatelsen for syrere ettersom krigen er over
Svenske tilstander sprer seg til Danmark – flere eksplosjoner det siste halvåret

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Følg heller eget lands lover, slik en suveren nasjon gjør.

H.L
H.L
1 år siden

Hvorfor skal man lytte til ikke-folkevalgte globalister i Brussel? Eller en fremmed domstol i Strasbourg? Danmarks lov er Danmarks lov. Akkurat som Norges lov er Norges lov, og våre landssvikere i regjering har brutt Norges grunnlov og gjort Norge til et lydrike for fremmed makt. Hva sier vår lov om strafferammen for det?

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Repatrier samtlige ikke-nordiske forbrytere.