Hjem Nyheter Norden Danmark: Uaktuelt å ta imot 1 000 asylsøkere

Danmark: Uaktuelt å ta imot 1 000 asylsøkere

 MASSEINNVANDRING  Danske myndigheter trekker seg fra avtalen med EU om fordeling av asylsøkere. Ikke lenger aktuelt, ifølge Danmarks statsminister.

larsløkke

Det var på lørdag under partiet Venstres landsmøte at Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, kunne meddele at landet trekker seg fra EUs avtale om å fordele asylsøkere i ulike EU-land for å avlaste blant annet Italia og Hellas. 1 000 asylsøkere var det Danmark hadde påtatt seg å ta imot.

Ifølge Rasmussen så anser man at forutsetningene for avtalen er brutt gjennom at Hellas og Italia ikke har kontroll på situasjonen og at den nå er ute av kontroll.

– Derfor kommer det ikke på tale å ta de 1 000 før systemene er oppe og går igjen.

Venstres pressekontor forteller til nettavisen ABC Nyheter at man anser asylsøkerne selv har fordelt seg, og at det allerede har kommet altfor mange asylsøkere til landet. Danske myndigheter anslår at opp mot 25 000 vil ta seg til landet i løpet av 2015.

masseinnvandring_båt

Statsministeren tok også til orde for en signalpolitikk som gjør at landet primært fremstår som gunstig for arbeidsinnvandrere, og ikke personer som ønsker å søke om asyl og familiegjenforening.

Han uttalte videre at det er naivt å tro at asylsøkere skal kunne dekke Danmarks behov av høyt kvalifisert arbeidskraft, og at 90 prosent av syrerne som kommer til landet knapt har fullført skolegang.

– Men det er altså naivt når noen nærmest vil skape inntrykk av at danske bedrifters etterspørsel etter høyt kvalifisert arbeidskraft kan dekkes av de flyktningene og migrantene som kommer hit etter en lang reise på tvers av Middelhavet og Europa.

EUs fordelingsavtale av asylsøkere

Det var den 22. september i år at justisministrene i EU vedtok å bistå land som Italia og Hellas gjennom å fordele asylsøkere på de ulike EU-landene. Flere land har dog protestert, som blant annet Ungarn og nå Danmark.

Kilde:
Danmark trekker tilbake løfte om å ta imot 1000 asylsøkere