Hjem Nyheter Europa Danmark vil gjeninnføre koronapasset

Danmark vil gjeninnføre koronapasset

1

KORONA Etter den siste tidens stigende antall koronasmittede og -innlagte i Danmark sier Statens Serum Institut at «det blir bruk for løsninger så smitten ikke akselerer ytterligere».

Danmarks Statens Serum Institut (SSI) har konkret anbefalt politikerne at koronapasset gjeninnføres, under et møte i Folketingets Sundhedsudvalg sist fredag.

Til B.T. skriver SSI i en e-post:

SSI har orientert politikerne om den helsefaglige vurdering av koronasmitten nå og den estimerte utviklingen. Henrik Ullum har på møtet med Folketingets Sundhedsudvalg ytret bekymring for smitteutviklingen, og at det blir bruk for løsninger så smitten ikke akselerer ytterligere.

SSI ønsker ikke å kommentere det konkrete rådet om koronapass, men ønsker altså alene å uttale offentlig at «det blir bruk for løsninger».

På møtet fredag bakket Sundhedsstyrelsen opp om SSIs anbefaling om innføring av koronapasset.

«På møtet sa Henrik Ullum at «vi ikke kommer gjennom vinteren uten å ta koronapasset i bruk igjen». Han kom ikke med en nærmere forklaring», sier Venstres helsesjef, Martin Geertsen.

Selv om det ikke ble nevnt direkte på møtet så er koronapasset det eneste verktøyet som er målrettet på en spesiell gruppe av befolkningen; de ikke-vaksinerte.

Myndighetene jobber iherdig for å sikre at flere og flere innbyggere tar vaksinen. Det har spesielt vært problemer i innvandrermiljøer med ikke-vestlig bakgrunn. Vaksinerte borgere slipper å la seg teste og konstant oppdatere sine opplysninger. Derfor motiverer et koronapass til at man lar seg vaksinere.

Det er ikke SSI eller SST som bestemmer om det skal innføres koronapass eller andre restriksjoner i Danmark. Den beslutningen kan alene treffes ved et flertall i Folketinget.

Det er to måter som det kan la seg gjøre på.

Den ene er at Folketingets Epidemiudvalg først vedtar at civid-19 oppgraderes til en såkalt samfunnskritisk sykdom. Deretter skal samme utvalg beslutte seg for å gjeninnføre koronapasset.

Oppgraderes covid-19 til en samfunnskritisk sykdom åpnes det opp for alle mulige andre restriksjoner. Herunder munnbind, portforbud, krav om stengetider og flere andre ting.

Den andre veien til gjeninnføring av koronapasset er at Folketinget vedtar en hastelov. Her begrenses restriksjonene til det som loven handler om.

Les også:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard Eide
Richard Eide
10 måneder siden

Virker som statens seruminstitutt i Danmark også begynner å anbefale utifra et ideologisk standpunkt I økende grad.

Nå er alle disse individene med svekket helse injeksert med denne såkalte vaksinen og dette er altså samme gruppe som fyller korridorene til sykehus så fort influensasesongen er i gang.

Blir da vanskelig å skylde på friske uvaksinerte folk men dem prøver seg allikevel.