Hjem Nyheter Norden Danmark vil introdusere massiv økt overvåkning av befolkningen

Danmark vil introdusere massiv økt overvåkning av befolkningen

4

1984 Politiet og andre myndigheters mulighet til å overvåke det offentlige rom skal utvides, sier Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) gjør i et intervju med Berlingske det klart at regjeringen vil legge opp til en «massiv» økt overvåkning av det danske samfunnet.

Torsdag fremlegger regjeringen en såkalt sikkerhetspakke. Den er blant annet en konsekvens av sommerens eksplosjoner i København.

Konkret vil regjeringen foreslå at politiet skal sette opp «markant mer tv-overvåkning» i form av 300 flere kameraer. Politiet skal kunne sette opp kameraene på eget initiativ og over hele landet.

Samtidig skal mulighetene for å overvåke eksempelvis offentlige bygninger utvides, hvis det er opp til regjeringen.

«Et effektivt redskap»

I dag får ikke de danske myndighetene fritt overvåke allmenn plass. Det vil dog statsministeren få slutt på, slik at myndighetene «kan overvåke bredere og ikke kun snevert».

Samlet sett er det snakk om et meget stort skritt, som øker overvåkningen i Danmark, mener statsministeren.

– Vi går ganske langt nå med en massiv utvidelse av overvåkningen, fordi det har vist seg å være et meget effektivt redskap, sier Mette Frederiksen til Berlingske.

Ut over økt overvåkning vil sikkerhetspakken inneholde forslag om økt straff for besittelse av sprengstoff, «bedre» beskyttelse av grensen mot Sverige og utvidede etterforskningsmuligheter.

Skyldes voldelige kriminelle

Det markante utspillet skyldes ifølge Mette Frederiksen at en hard kjerne av hardbarkede kriminelle er stadig mer klare til vold.

Hun viser til at det i år har vært 13 eksplosjoner i København. Samtidig er 180 gjengmedlemmer i årets første syv måneder dømt til 258 års fengsel for 845 lovbrudd.

– Det er ikke noe som kommer til å forsvinne, og derfor er vi nødt til å ta noen drastiske skritt, sier Mette Frederiksen til Berlingske.

Statsministeren er forberedt på at et forslag om å øke overvåkningen i Danmark vil bli et varmt debattemne i Folketinget.

– Jeg håper at Folketinget vil gjøre en vurdering av hele situasjonen og ikke kun forholde seg til dette med utgangspunkt i spørsmål om frihetsrettigheter og retten til privatliv. For jeg mener at vår befolkning har fortjent at vi forholder oss til den nye formen for kriminalitet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Allestedsnærværende og massiv overvåkning er vel en liten pris å betale for det mangfold og den berikelse som invasjonen av rasefremmede har ført med seg? Da omsider kan vi føle oss trygge, og at onkel Politi kommer og hjelper oss i nødens stund. Nei forresten; politiet er jo idag bemannet av kvinner og minoritetspersoner, som ikke har den største solidaritet med etnisk nordiske innbyggere, eller evne til å ordne opp. Med CCTV, mobilovervåkning og -sporing, også av aktivitet på nettet, etc. har vi nå Big Brother-scenarioet etablert.

Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

Det skapes utrygghet for også å kunne innføre et overvåkningssamfunn.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

At det har gått så langt at det er nødvendig og sette opp overvåkings kameraer over alt er et klart tegn på at den danske regjeringen har feilet i sin oppgave og styre landet.

Danmark som resten av Skandinavia og for den del Europas land er moden for regime skifte.

Bare nasjonalsosialisme kan redde oss!

Richard
2 år siden

I England så er såkalt CCTV brukt i mange år. Ikke har det resultert i at det ble noe særlig mindre kriminalitet og kriminelle finner som oftest fort ut av hvor overvåkingen er plassert.