Hjem Nyheter Globalt Dansk forsker bak studie om effekten av munnbind – får ikke dele...

Dansk forsker bak studie om effekten av munnbind – får ikke dele resultatet

6

KORONAKRISEN En dansk forsker har gjennomført en større studie av effekten av munnbind, eller mangel på samme, men får ikke dele resultatet.

Temabilde

Henning Bundgaard er hovedforfatteren bak en lenge ventet stor studie av effekten av munnbind – eller mangel på samme. Kardiologen og overlegen ved Rikshospitalet kjenner naturligvis svaret på om det er meningsfullt å ha maske over nese og munn. Men han får ikke dele det.

– Selvfølgelig er jeg utålmodig. Når vi har laget noe vi synes er godt, så vil vi ut med det å få det til å fungere. Vi mener at det er en epidemi som må løses, sier han.

I Berlingske har hans medforfatter Christian Torp-Pedersen, professor og overlege ved forskningsavdelingen på Nordsjællands Hospital, fortalt at tidsskriftene The Lancet, The New England Journal of Medicine samt den amerikanske legeforeningens tidsskrift Jama har avvist å publisere forskningen.

Det skyldes ikke at studien ikke er god nok, lyder det fra Henning Bundgaard.

– Jeg kan kun si at vi har laget den suverent beste studien man overhodet kan lage av denne slags, sier han.

Så hvorfor er studiens resultater ikke allerede en del av den offentlige viten om koronasmitte?

Professor ved Hvidovre Hospital Thomas Lars Benfield, som også er medforsker, har på Twitter antydet at det skyldes at forskningsresultatene er kontroversielle.

På spørsmål fra en amerikansk journalist om hvilken tid verden får åpenbart forskernes viten, svarer Benfield:

Så snart et tidsskrift er modig nok til å offentliggjøre studien.

Om det skyldes at forskningen peker på at munnbind har liten eller ingen effekt, er fremdeles uvisst.

Henning Bundgaard vil ikke avsløre resultatet eller begrunnelsen for at tidsskriftene ikke har villet offentliggjøre den danske studien:

– Det sier man ikke, så det kan jeg ikke komme inn på, sier han.

Han forklarer at det er god skikk å vente på at forskningen blir gjennomsett, vurdert og godkjent av fagmiljøet.

– Det er den hverdagen vi arbeider i. Når vi vanligvis har laget vår forskning og skrevet resultatene så sender vi det til et tidsskrift, og så kan det gå måneder eller halvår før det blir antatt. Så for oss er det ikke noe spesielt i det.

– Nå er det kommet så mye koronaforskning at det er i konkurranse med seg selv, sier han.

Henning Bundgaard forteller at et tidsskrift for øyeblikket gjennomgår studien, som ble igangsatt i slutten av april og omfatter 6 000 dansker, hvorav halvparten over en lengre periode skulle gå med munnbind i det offentlige rom.

Kun ett tidsskrift av gangen får resultatene fremsendt. Det å fremskynde prosessen ved å sende forskningen til flere på samme tid er bannlyst i forskerkretser.

– Det er veldig forbudt. Man skriver under på at det ikke ligger andre steder. Det er en tung og kostbar prosess for tidsskriftene å behandle en studie.

– Jeg kan love deg at man blir kjølhalet big time hvis man gjorde det, sier Bundgaard.

Munnbind har siden begynnelsen av pandemien blitt brukt som et påstått vern mot smitte verden over. Det var påbudt i forskjellige situasjoner i en lang rekke land før det i august ble påbudt å bruke i Danmark på offentlig transport.

Tidligere under epidemien hadde den danske Sunnhetsstyrelsen ellers betvilt effekten av bruken av munnbind.

Les også:
AfS-topp William Hahne ville berike seg selv på koronakrisen – skulle selge munnbind til overpris
Dagens video: Covid-1984 – New world order
Dagens video: Covid 1984 – politi arresterer gravid kvinne foran hennes barn
Kina installerer videoovervåking i private hjem
Dagens video: Å sette spørsmålstegn ved Covid-1984 holder på å bli kriminelt
Vaksine mot Covid-19 resulterte i nerveinflammasjon
Dagens video: Den ufortalte historien om vaksiner

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Munnbind, eller som jeg liker å kalle det – klave – er påbudt på fly og i Oslo dersom en ikke kan holde 1m avstand. At munnbind kanskje(?), ikke har en smittehindrende effekt i særlig grad er noe styresmaktene neppe vil like å bli fortalt. Uansett; de tiltak – forbud og påbud – som har blitt vedtatt og som kan bli vedtatt har iallfall EN virkning; at flertallet i befolkningen finner seg i å få sin frihet avgrenset, og godtar kontroll, i frykt for konsekvensene, samtidig som de håper og tror på en vaksine som skal gjøre slutt på unntakstilstanden.… Les mer »

Johan G
Johan G
2 år siden

Det å gå med munnbind over lang tid er en helserisiko i seg selv. Flere leger har advart om dette. Det er rapportert om flere personer som har blitt sendt til lege og sykehus med komplikasjoner som følge av å ha gått med munnbind over lang tid. Munnbind beskytter heller ikke. I begynnelsen av koronakrisen ble det også fortalt at det tvert om hadde motsatt effekt, at det økte risikoen for å bli smittet ettersom virus da kom på innsiden av masken og da hadde større sjangse til å smitte. Koronaviruset er en oppblåst floskel som myndighetene anvender for å… Les mer »

Roar
Roar
2 år siden

Hele dette koronasirkuset er til å riste på hodet av.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
2 år siden

Problemet med verdenssamfunnet i dag er at alt for mange som sitter på viktig informasjon og viten velger å holde munn fordi det ikke er gitt grønt lys av myndighetene til å snakke.

Bare det vitner om at vi ikke lever i et fritt samfunn. Folk lever i frykt og tør ikke si det de har på hjertet.

Gøran M
Gøran M
2 år siden

Forskningsresultatene står nok ikke i tråd med den skremselspropaganda som WHO øser ut. Leger blir sensurert på sosiale plattformer, forskning blir sensurert, kritikere blir sensurert… Globalistene skal ha monopol på hva som blir sagt og ingen får motsi dem.

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
2 år siden

Munnkurv og frivillig dødelig vaksinering.