Hjem Nyheter Norden Dansk opposisjon vil forby AFA

Dansk opposisjon vil forby AFA

DANMARK Tre danske opposisjonspartier ønsker nå å forby venstreekstreme Antifascistisk aksjon, kjent for å kartlegge og utføre angrep på meningsmotstandere.

Etter at en dansk domstol utstedte forbud mot den kriminelle gjengen Loyal to Familia, krever nå de tre opposisjonspartiene Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti nå at regjeringen skal undersøke mulighetene for å forby venstreekstreme Antifascistisk aksjon.

Årsaken er, ifølge Venstres nestleder Inger Støjberg, at nettverkets mål er å «spre hat og vold i gatene». I stedet for å terrorisere meningsmotstandere, mener Støjberg at AFA-medlemmer heller bør «skaffe seg en jobb og tjene samfunnet».

– Vi ser også gjerne at det undersøkes om AFA kan kategoriseres som en forening som anvender vold, og derfor kan oppløses på samme måte som Loyal to Familia, sier Liberal Alliances Alex Vanopslagh.

Også Dansk Folkepartis talsmann Peter Skaarup er inne på samme linje og mener at AFA bør forbys ettersom de bruker offensiv vold som arbeidsmetode.

Ifølge en person som utgir seg for å føre nettverkets tale, vil et forbud være helt meningsløst ettersom Antifascistisk aksjon ikke er en forening med medlemslister, men mer et løst nettverk av mennesker som samles rundt en idé.

At «enkeltmennesker» bruker vold som arbeidsmetode, er ikke noe andre antifascister bør klandres for. At meningsmotstandere møter motstand med alle midler – inkludert vold – er ikke noe rart, mener AFA-tilhengeren.

Om AFA forbys er det ifølge talsmannen ikke noe stort problem, ettersom kampen like godt kan føres under andre navn og i andre grupperinger.

Les også:
FILM: Antifa-mobb går til angrep på en eldre mann
Våpenlagertiltalt: Syria-journalist med koblinger til AFA – planla revolusjon
Antifa: Media-støttede terrorister
Dokumentar: «Det goda våldet»
AFA-pakk gikk til angrep – fikk GRISEBANK av Motstandsbevegelsen
Venstreekstremisme