Hjem Nyheter Norden Dansk opposisjon vil forby AFA

Dansk opposisjon vil forby AFA

7

DANMARK Tre danske opposisjonspartier ønsker nå å forby venstreekstreme Antifascistisk aksjon, kjent for å kartlegge og utføre angrep på meningsmotstandere.

Etter at en dansk domstol utstedte forbud mot den kriminelle gjengen Loyal to Familia, krever nå de tre opposisjonspartiene Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti nå at regjeringen skal undersøke mulighetene for å forby venstreekstreme Antifascistisk aksjon.

Årsaken er, ifølge Venstres nestleder Inger Støjberg, at nettverkets mål er å «spre hat og vold i gatene». I stedet for å terrorisere meningsmotstandere, mener Støjberg at AFA-medlemmer heller bør «skaffe seg en jobb og tjene samfunnet».

– Vi ser også gjerne at det undersøkes om AFA kan kategoriseres som en forening som anvender vold, og derfor kan oppløses på samme måte som Loyal to Familia, sier Liberal Alliances Alex Vanopslagh.

Også Dansk Folkepartis talsmann Peter Skaarup er inne på samme linje og mener at AFA bør forbys ettersom de bruker offensiv vold som arbeidsmetode.

Ifølge en person som utgir seg for å føre nettverkets tale, vil et forbud være helt meningsløst ettersom Antifascistisk aksjon ikke er en forening med medlemslister, men mer et løst nettverk av mennesker som samles rundt en idé.

At «enkeltmennesker» bruker vold som arbeidsmetode, er ikke noe andre antifascister bør klandres for. At meningsmotstandere møter motstand med alle midler – inkludert vold – er ikke noe rart, mener AFA-tilhengeren.

Om AFA forbys er det ifølge talsmannen ikke noe stort problem, ettersom kampen like godt kan føres under andre navn og i andre grupperinger.

Les også:
FILM: Antifa-mobb går til angrep på en eldre mann
Våpenlagertiltalt: Syria-journalist med koblinger til AFA – planla revolusjon
Antifa: Media-støttede terrorister
Dokumentar: «Det goda våldet»
AFA-pakk gikk til angrep – fikk GRISEBANK av Motstandsbevegelsen
Venstreekstremisme

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Marius Simonsen
Marius Simonsen
2 år siden

Bildet øverst er jo ganske avslørende i seg selv. Du maskerer ikke ansiktet og drar hette over hodet om du er ute for å diskutere eller si meningen din. Det er jo klart at de er ute etter å gjøre faenskap og potensielt overfalle folk??

Steinar
Steinar
Svar til  Marius Simonsen
2 år siden

Disse folk er jo såpass «smarte» at de deler ut flygeblader til folk, iført slik maskering.

Balk
Balk
Svar til  Marius Simonsen
2 år siden

I rettferdighetens navn er der nasjonelle grupperinger som maskerer seg også. Patriot Front, National Action f.eks.

Marius
Marius
Svar til  Balk
2 år siden

Maskering er kontraproduktivt og gir kun assosiasjoner til kriminalitet. Er man redd for å stå med rak rygg og formidle et budskap vil dette kun medføre berøringsskrekk.

Steinar
Steinar
2 år siden

Mainstream media har i mange år forsøkt å male et bilde av at «høyreekstreme» eller «nazister», som de selv kaller det, skulle være de som steller istand bråk, osv, samtidig som de skjønnmaler venstreekstremister som «bekymrede borgere». Det kunne ikke vært et mer skjevt bilde. Men uansett, afaitten har rett når det kommer til at forbud ikke har noen hensikt.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Like poengløst og skulle prøve og forby de som det skulle være og forby oss.

Men det er en kjekk tanke. Men fruktløs.

Hanne
Hanne
2 år siden

På tide. Vekk med dritet en gang for alle.