Hjem Nyheter Norden Dansk politiker jaget av arabere

Dansk politiker jaget av arabere

0

FLERKULTUR Chris Bjerknæs fra Dansk Folkeparti ble forleden jaget av to arabiske menn gjennom syv lyskryss i den danske kommunen Herlev.

Illustrasjonsfoto.

Chris Bjerknæs, som er ansatt i Dansk Folkeparti og har en fortid som formann i Dansk Folkepartis Ungdom, hadde hentet kampanjebilen sin i Herlev da en sølvgrå bil av merket Passat begynte å trekke mot ham.

Bjerknæs dro i samme retning som bilen for å unngå en kollisjon og trodde først det var fordi føreren av bilen rotet med radioen sin.

Det gjentok seg imidlertid flere ganger, sier Chris Bjerknæs ifølge dansk TV2.

– Til slutt kjører den frem i full fart foran meg og bremser. To menn hopper ut av bilen og kommer løpende mot meg, sier Bjerknæs.

Han forteller at dette er noen «store gutter». På Facebook beskriver han dem som «to arabisk utseende menn i joggeklær og svarte t-skjorter».

– Jeg aner faktisk ikke hva som går gjennom hodet mitt akkurat der og da – men i et rent adrenalinkick klarer jeg å få bilen svingt resolutt til venstre og over i det andre kjørefeltet, så jeg fortsetter forbi dem, skriver han på Facebook.

Han sier til TV 2 at araberne fortsatte å jage ham og at de forsøkte å hoppe ut av bilen igjen ved de neste to lyskryssene – men Chris Bjerknæs kjørte videre. Han forteller at han kjørte gjennom minst syv lyskryss, hvor mennene i Passaten fortsatte å jage ham.

– Det var tydelig at de var målrettet mot meg. Mens det pågikk ringte jeg politiet, som på en svært rolig og fattet måte guidet meg i retning Bellahøj stasjon.

Chris Bjerknæs forteller at han hadde politiet på telefonen i ni minutter, og han anslår at jakten totalt varte i 12-14 minutter.

– Rett etterpå ble jeg rystet. Men alt er bra nå. Jeg kjørte helt på ren adrenalin, og i etterpåklokskapens klare lys er jeg ikke sikker på om jeg orienterte meg riktig i min søken etter å komme meg unna forfølgerne mine, skriver han på Facebook.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg