Hjem Nyheter Norden Danske Soldiers of Odin kaster inn håndkledet

Danske Soldiers of Odin kaster inn håndkledet

DANMARK Soldiers of Odin i Danmark har valgt å avslutte sin virksomhet, da de er lei av å bli sammenlignet med Soldiers of Odin i Finland og påstander om at de er rasister.

soldiers_of_odin

Det er Arne Andersen, Soldiers of Odins regionsleder i Vest-Sjælland, som opplyser om at gruppen nå kaster inn håndkledet. Ifølge Andersen er de blant annet lei av å bli sammenlignet med Soldiers of Odin i Finland.

– Vi var veldig lei av å bli sammenlignet med Soldiers of Odin i Finland og påstandene om at vi skulle være høyreekstreme og rasister. Det er vi altså ikke. vi har brukt enormt mye tid på å bekjempe påstandene. Derfor er vi blitt enige om, at vi heller vi bruke tiden vår på å hjelpe folk, fremfor å bruke tiden vår på å slåss med mediene.

Ny gruppe – nytt navn

Andersen forteller de nå har startet en ny gruppe med navnet Nattevekterne. Formålet med gruppen skal være det samme som Soldiers of Odin.

– Det har hele tiden vært målet vårt å skape ro og orden i nattelivet, så derfor har vi valgt å starte en ny forening og vaske tavlen ren.

Soldiers of Odin i Danmark oppgis ha omkring 150 medlemmer. Ifølge Andersen skal 120 av disse ha gått med i den ny gruppen.

Kilde:
Soldiers of Odin i Danmark gir seg