Hjem Nyheter Dansker blir tvunget til å flytte i campingvogn

Dansker blir tvunget til å flytte i campingvogn

1

ENERGIKRISEN De høye strøm- og varmeprisene har hatt så stor innvirkning på mange dansker at deres eneste mulighet nå er å flytte hjemmefra til en av landets campingplasser.

Illustrasjonsfoto. Foto: Public domain.

Corona Camping er en campingplass som ligger i Borup ved Køge. Stedet ble kjent i hele Danmark da dansk TV2 sendte tv-serien «Trailerpark Danmark», som fulgte flere personer som bor ulovlig på campingplasser rundt om i landet.

I forbindelse med de stigende energiprisene har TV2 nok en gang snakket med Corona Campings eier for å få en oppdatering.

Det viser seg at samtlige 80 plasser på Corona Camping er opptatt og at eierne av campingplassen hver dag må avvise folk som ønsker å leie en plass. Samtidig mottar de mellom 10 og 15 telefoner hver dag fra folk som blir hjemløse hvis de ikke finner et sted å bo.

– Vi blir helt enkelt nedringt. Vi mottar 10 til 15 henvendelser om dagen. Vi får alltid mange telefoner når det er økonomiske kriser, men denne gangen er det helt galskap, sier Michael Farnø, som eier Corona Camping, til TV2.

Men Corona Camping er ikke den eneste vinteråpne campingplassen som opplever en økende etterspørsel etter å bo i campingvogn over vinteren, sier Michael Farnø. Han hører også fra andre som driver campingplasser at de får telefoner fra folk som sier de havner på gata hvis de ikke får en campingplass.

– Det vanskeligste er nok at vi ikke kan hjelpe alle. Det med å si nei til folk, det er vanskelig. Man kjenner bare skuffelsen i andre enden, og det er skikkelig tungt, sier han.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
3 måneder siden

EUs «glimrende» sanksjonspolitikk overfor Russland tvinger altså dansker til å leve på campingplasser, i sine vogner, for å overleve vinteren? Det var jo slett ikke the fronholes Mette Fredriksens eller Ursula von der Leyens hensikt; de og de andre ville jo bare straffe «den nye Hitler» i Moskva ved ikke å importere rimelig russisk gass og olje. Men selvsagt må det koste litt, også for fattigfolk, å stå opp for «demokratiet» og «menneskerettene» i Ukraina, verdens viktigste land, styrt av vår tids helt, den nye Churchill; Zelensky.