Hjem Nyheter David Cameron mottok 1,3 millioner for én tale om Brexit

David Cameron mottok 1,3 millioner for én tale om Brexit

KORRUPSJON Storbritannias tidligere statsminister David Cameron skal ha mottatt store summer for et foredrag om Brexit i New York.

cameronthumpsup

Den tidligere britiske statsministeren David Cameron, som led et ydmykende tap da Storbritannia stemte for å forlate EU tidlige i år, ser nå ut til å innkassere millioner etter den politiske fiaskoen.

Ifølge Daily Mail ble Cameron betalt 120 000 pund (ca. 1,3 millioner kroner) for et foredrag om konsekvensene av det historiske Brexit-valget for et publikum på bestående av finansmenn fra (((Wall Street))) i forrige uke.

Han skal angivelig blitt betalt summen for sin tale til det private eiendomsselskapet Blackstone i New York. En talsmann for selskapet har avvist å kommentere saken, og det er ikke kjent hva Cameron skal ha sagt i sin tale.

Camerons inntjening for talen er nesten like mye som lønnen han mottok for helt år som statsminister. Gitt at talen varte rundt 60 minutter, vil hans lønn bli omkring 2 000 pund (ca. 30 000 kroner) per minutt. Om Cameron forsetter med jobben som foredragsholder kan det være starten på en svært lukrativ karriere.

Det er derimot ikke første gang tidligere britiske statsministre har tjent formuer etter at de forlot kontoret. Den tidligere statsministeren Tony Blair skal ha tjent hele 27 millioner pund etter at han gitt ut av politikken.

Det at tidligere politikere blir tilbudt svimlende summer for relativt korte foredrag er intet nytt. Hillary Clinton og hennes ektemann Bill Clinton har gjennom deres stiftelse The Clinton Foundation også mottatt millioner av kroner i honorar for foredrag. Stiftelsen etterforskes nå av FBI for korrupsjon i forbindelse med anklagelser om at private aktører og andre nasjoner skal ha kjøpt seg politisk innflytelse i USA mens Hillary Clinton var utenriksminister.

Kilde:
Ex-PM Cameron ‘paid £120,000’ for 1hr speech on Brexit