Hjem Nyheter Europa De gule vestene oppfordrer til massive kontantuttak for å svekke bankene

De gule vestene oppfordrer til massive kontantuttak for å svekke bankene

1

FRANKRIKE De gule vestene oppfordrer nå folk i hele Frankrike til å tømme sine bankkonti for å svekke hele banksystemet. De håper med denne fredelige protesten å sette press på regjeringen til å gjennomføre reformer.

Foto: Reuters / Jean-Paul Pelissier

Protestbevegelsen De gule vestene i Frankrike tar nå til et nytt våpen i kampen mot myndighetenes maktmisbruk. Representanter for bevegelsen oppfordrer nå franskmennene til å tømme sine bankkonti på lørdag for å undergrave det franske banksystemet – og deretter euroen.

De gule vestene kaller den organiserte bankflukten for en fredelig protest, men for myndighetene og bankene skulle den kunne utvikles til det rene mareritt, ettersom finanssystemet bare har en brøkdel av befolkningens oppsparte midler i kontanter.

«Hvis bankene svekkes kommer staten til å mykne umiddelbart», skriver Tahz San, en sympatisør til De gule vestene, på Facebook.

Gjennom å tvinge bankene på kne håper De gule vestene å med fredelige midler tvinge den franske staten til å akseptere bevegelsens Citizens’ Referendum Initiative, som går ut på på gi innbyggerne mulighet til å foreslå og stemme over nye lover.

Finansdemonstrasjonen er også et våpen for å forsøke komme rundt statsminister Edouard Philippes trussel om å slå ned på hva han kaller «ikke-tillatelsegitte» protester.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Faktisk ganske bra ide.

Det bør gjøres i Norden også.