Hjem Nyheter Europa De gule vestene samlet tusenvis i Paris tross forbud mot folkesamlinger

De gule vestene samlet tusenvis i Paris tross forbud mot folkesamlinger

1

PARIS På lørdag samlet De gule vestene tusenvis av deltakere i Paris for en protestaksjon mot den franske regjeringen og president Macron. Demonstrasjonen, som var den 70. siden aksjonene startet i 2018, fant sted tross forbudet mot sammenkomster med mer enn 100 personer.

I Frankrike trosset De gule vestene forbudet mot sammenkomster med mer enn 100 personer og fortsatte på lørdag kampen mot regjeringen og president Emmanuel Macron. Tusenvis av mennesker samlet seg i Paris sentrum for å demonstrere sin misnøye med regjeringens politikk.

Folkemassen marsjerte fra togstasjonen Montparnasse, i demonstrasjonen som var den 70. i rekken siden aksjonene startet i slutten av 2018.

– Vi var nødt til å komme hit og tydeliggjøre for Macron at vi fortsatt er her og at vi ikke aksepterer hans pensjonsreform, kommenterte en pensjonist.

Det franske politiet hadde stasjonert ut rundt 2 000 opprørspoliti og skal ha brukt både tåregass og sjokkgranater mot demonstrantene.

Ifølge en opinionsundersøkelse av Ifop-Fiducial fra slutten av februar er det kun 33 prosent av franskmennene som støtter Macron.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

De gule vestene holder ut enda, …og mainstream media rapporterer ingenting.