Hjem Nyheter Demokratene fortsetter å ha makten i senatet

Demokratene fortsetter å ha makten i senatet

11

USA Visepresidentens utslagsstemme gir i dagens tilstand Demokratene makten over senatet, men mandatfordelingen avgjøres definitivt med omvalget i Georgia i desember.

USAs senatkammer. Foto: Public Domain via Wikimedia Commons.

CNN og flere medieselskaper rapporterer at Demokratene beholder grepet om USAs senat. Da Catherine Cortez Mastro lørdag kveld i stemmetellingen i delstaten Nevada passerte Adam Laxalt ble løpet regnet for kjørt. Ifølge preliminære beregninger blir det visepresidentens utslagsstemme som avgjør kampen om senatet til Demokratenes fordel. Enda et mandat fra Georgia tros gå til Demokratene snarere enn Republikanerne, men i denne delstaten vil det holdes omvalg i desember, ettersom det ble dødt løp i tirsdagens valg.

President Joe Biden uttrykte søndag morgen tilfredsstillelse over valgresultatet:

– Det føles bra der vi er nå. Jeg er ikke overrasket over resultatet. Jeg er veldig fornøyd, og jeg tror at det er en speiling av kvaliteten til våre kandidater, sa han ifølge Reuters til reportere i Kambodsja.

Makten over representantenes hus tros gå til Republikanerne

Demokratene har også fått ytterligere noen mandat i representantenes hus, og beveger seg i retning de 218 mandatene som trengs for at Demokratene skal få makten også der. New York Times rapporterer om 211 mandat til Republikanerne mot 204 til Demokratene ved fire-tiden søndag morgen norsk tid. Republikanerne har ledelsen i ti distrikt, men i fem av disse med mindre enn to prosentpoeng. Det regnes dog generelt for fullstendig usannsynlig at Demokratene skulle få makten over representantenes hus også, ettersom den sittende presidentens parti nesten alltid går tilbake i mellomvalget. Demokratenes ledelse var knapp før valget, og folkets tiltro til Joe Biden har blitt bekreftet å være på bunn.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
11 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Har disse valgene gått riktig for seg? Jeg tviler sterkt, ikke minst fordi Biden er historisk upopulær og misnøyen med den økonomiske politikken er stor. «Mail-in votes» er dessuten notorisk risikabel praksis, pga manglende sjekk av identitet. Dette skjedde også i 2020, under presidentvalget, da Biden på mystisk vis innhentet og gikk forbi Trump i mange swing states, slik at han «vant» valget. I tillegg er velgerne lett manipulerbare og halvparten(minst), er for uintelligente og uinformerte til å delta.

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  proverbs 26:11
2 måneder siden

Trump vant jo valget i 2020, Trump’s seier ble allerede feiret inntil ‘Oy Vey Shut it Down’ kom på banen.

Selv Dagbladet og VG innrømte Trumps seier, inntil seieren (((plutselig))) ble Biden sin likevel.

Atle
Atle
2 måneder siden

Når en mann på 40 år som får lommepenger av pappa og nå etter ett slag( eller hva faen som har skjedd) trenger maskiner til å snakke for seg selv vinner( vant mot dr oz) , da vet man at det å legalisere narkotika tydeligvis ikke gjør befolkningen smartere.

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Atle
2 måneder siden

Er det virkelig et problem for deg og resten av samfunnet om noen plukker en sopp i skogen og spiser den?

Er det virkelig en trussel at noen bruker cannabis til medisinsk bruk på privaten?

Tror vi skal være mer bekymret for at straff pga bruk av narkotika blir brukt mer og mer som en unnskyldning/»rettferdig-gjøring» til å forfølge folk politisk.

Forskjell på bruk og misbruk, dette forstår dog ikke de alkoholiserte helgedrankerne på pub’n. Uff.

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Atle
2 måneder siden

DNM kommer ikke til å få folket med seg ved å fortsette sin firkantede anti narkotika politikk, da ca 40% av befolkningen bruker det i en eller annen form.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
Svar til  Straight Pride
2 måneder siden

Motstandsbevegelsen har totalt nulltoleranse overfor bruken av narkotiske stoffer. Oppdages det er det umiddelbart utkastelse. Og takk og lov for det!!! Man kan ikke stole på narkomane, punktum.

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Nasjonalsosialist
2 måneder siden

Men er en bruker nødvendigvis narkoman da? Er man alkoholiker og automatisk upålitelig fordi man tar seg en øl? Vel, det kan sikkert debatteres videre.

Tore Hund
Tore Hund
2 måneder siden

Om man misbruker narko så er man svak i huet og en trussel. Dere doptryner har ingenting å gjøre i en nasjonal bevegelse. Det har vært et problem med at folk som har og fortsatt ofte misbruker narko, har blitt gitt alt for mye tiltro hos ledelsen i nasjonale bevegelser. Dessverre er dette også et problem hos ledelsen. Resultatet er at organisasjonene og partiene som prøver å berge det nordiske folk, blir oppløst da norkomane snur på en femøring og velger å bli informanter for antifa og politi fordi presset blir for stort for deres svake viljestyrke.

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Tore Hund
2 måneder siden

Ikke alt er så svarthvitt lille hund, det er tydelig at du bjeffer alt du makter og jeg har en følelse av at vinden ikke blåser like sterkt din vei, stadig flere sliter med å ta sånne som deg seriøst der dere sitter bak ølen deres og kritiserer brukere av f.eks en helsevennlig plante som cannabis. For deg er All narkotika det samme, kjemisk fremstilt gift og naturlige mildere substanser evner du ikke å skille mellom. «Alle kinesere er helt like og absolutt alt i Kina et kommunistisk» ikkesant. Slike som deg har falt for den jødisk-amerikske agendaen ‘ war… Les mer »

Tore Hund
Tore Hund
Svar til  Straight Pride
2 måneder siden

Jo mere narkotika som det erblandt medlemmene i en eller anen patriotisk organisasjon jo mere kontrollert blir den. Se f.eks på SIAN, de har en haug med «tilhengere på berget» som aldri har gjort noe, de er for opptatt med å være steine. Det var også en del misbruk av tunge stoffer i European Defence League, her var også nåværende redesjef Richard Eide i ledelsen, foruten lederskikkelser som Christian Høibø og Lena Andreasen så har enkelte lederskikkelser sluppet inn hos Nordfront, men flest har endt opp hos SIAN, Demokratene og Aliansen. Om man har en liten gjeng med vettuge medlemmer… Les mer »

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Tore Hund
2 måneder siden

Du liker ihvertfall å sette klistremerker på folk, det er det ingen tvil om. Du skriver veldig stigmatiserende og en blir f.eks ikke nødvendigvis helt bortreist av å røyke en bønne, og hvem gidder vel å gå i en demonstrasjon etter å ha inntatt opium? De fleste som bruker bruker det faktisk ikke hver dag, og mange bruker det ikke engang hver uke. (derfor dem kalles brukere, ikke misbrukere) Dem skiller mellom jobb og privat, om du skjønner, og funker helt fint i det daglige. Ikke alle mister kontrollen.. Jeg tror f.eks 99,9% av dem som røyker cannabis f.eks velger… Les mer »