Hjem Nyheter Norge Demonstrasjon i Kristiansand

Demonstrasjon i Kristiansand

0

 MASSEINNVANDRING  Lørdag ble det arrangert en demonstrasjon i Kristiansand sentrum under parolen «Steng grensene». Motstandsbevegelsen stillte også opp.

IMAG2556

Demonstrasjonen, som ble arrangert av Kathe Haugrud, hadde både representanter fra Motstandsbevegelsen, samt Pegida (Patriotiske européere mot islamiseringen av Vesten) og Stopp islamiseringen av Norge (SIAN). Men det var også vanlige borgere der, uten tilknytning til de øvrige organisasjoner.

IMAG2564

Det møtte også opp motdemonstranter, mange av dem fra de folkefiendtlige organisasjonene Tjen folket og/eller Nye SOS Rasisme. De var dog i mindretall. Etter hva en aktivist kunne opplyse, var de omtrent 14 stykker.

motdemonstranter

Ifølge innsatsleder fra politiet, Frank Salvesen, hadde ikke Nye SOS Rasisme søkt om tillatelse å arrangere motdemonstrasjon. De fikk likevel stå der og skrike «nazisvin», «gå hjem» og lignende slagord.

På spørsmål fra avisen Fædrelandsvennen om ikke «nazisvin» er usakelig, svarer talsmann for Nye SOS Rasisme, Nina Narvestad:

— Jo, det er et helt riktig uttrykk. De angriper en spesiell gruppe innvandrere på grunn av deres bakgrunn og bare det.

Nina Narvestad
Nina Narvestad

Intervju med aktivist

Frihetskamp har fått noen ord med en aktivist fra Motstandsbevegelsen som var tilstede på demonstrasjonen.

Hvordan var oppmøtet?

— Helt greit, men skulle gjerne hatt flere borgere her. Er tross alt en viktig sak som tas opp her. Regner med det er en del feighet og lathet i de norske hjem.

Hva kan du si om budskapet til demonstrasjonen?

— Vel, de har et alt for liberalt syn på innvandringen etter vårt syn, men jeg mener likevel at det er viktig å møte opp og vise at vi ikke aksepterer å bli byttet ut i eget land. Initiativtaker til demonstrasjon anser at vi bør stenge grensene og integrere innvandrerne som allerede er her. Vi mener dette er feil. De bør interneres og deporteres.

Var det mange motdemonstranter?

— Etter hva jeg fikk med meg, var det omtrent 14 stykker. De fleste kjente vi igjen fra tidligere, medlemmer av Tjen folket og Nye SOS Rasisme. Samme gamle hylekoret altså.

Noe mer du vil tilføye?

— Oppfordrer alle som sitter hjemme med «sterke meninger» og kjefter på TV-en til å komme seg ut og gjøre noe med det! Møt opp i demonstrasjoner, doner penger til kampen vår, hva som helst, bare du gjør noe! Alt er bedre enn ingenting, gjør noe før det er for sent!

Kilder:
Vi må stenge grensene før det er for sent