Hjem Nyheter Norden Demonstrasjon mot kurdisk tilstedeværelse i Finland

Demonstrasjon mot kurdisk tilstedeværelse i Finland

FINLAND På lørdag ble det holdt en demonstrasjon i Helsingfors mot kurderes tilstedeværelse i Finland. Årsaken til demonstrasjonen er kurdernes herjinger i Europa generelt, men også Finland spesielt.

Som følge av Tyrkias invasjon av Afrin-regionen i Syria, har kurdiske innvandrere i Europa den seneste tiden tatt seg ut på gatene for å demonstrere. Kurderne har blant annet vist seg på Oslo sentralstasjon i Norge og i Berlin, Tyskland. I Berlin forårsaket kurderne opptøyer da de havnet i bråk med det tyske politiet.

Forrige onsdag marsjerte også kurderne i Tammerfors, Finland. På plass var også innvandringskritikeren Marco de Wit fra organisasjonen Suomen Kansa Ensin (Finlands folk først, tidligere Suomi Ensin (Finland først)). En person som deltok i den kurdiske demonstrasjonen forsøkte plutselig å kaste en stein på Wit, noe som førte til at en eldre mann da gikk frem til demonstrantene i et forsøk på å få tak i denne steinkasteren. Kurderne valgte imidlertid å dytte den eldre mannen slik at han falt over ende, hvoretter politiet kom og førte ham vekk.

(Hendelsen er å finne ca. 1:21 inn i klippet, altså mot slutten.)

Kurdernes ikke helt fredelige demonstrasjoner i Europas gater har fått endel folk til å stille seg spørsmålet om hvorfor de ikke heller befinner seg i Kurdistan og kjemper for sitt folk og hjemland, i stedet for å dytte eldre herrer over ende i Tammerfors eller herje i Europas gater. Disse spørsmålene har ledet til at det på lørdag ble arrangert en demonstrasjon i Helsingfors med parolen at kurderne bør sendes hjem. Arrangørene skriver blant annet følgende om demonstrasjonen:

En stor del av Kurdistan kontrolleres av kurderne selv. Det finnes ingen anledning til hvorfor ikke kurderne skulle kunne reise tilbake for å bygge opp Kurdistan og kjempe for sitt land.