Hjem Nasjonal kamp Demonstrasjon, polititrakasserier og offentlige aktiviteter

Demonstrasjon, polititrakasserier og offentlige aktiviteter

MOTSTANDSBEVEGELSEN Politiet la lørdag ned forbud mot Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Göteborg. Aktivistene avbrøt, og gjennomførte flere offentlige aktiviteter i nabokommunen Kungälv.

Den nordiske motstandsbevegelsen forsøkte i dag å gjennomføre en demonstrasjon i Göteborg sentrum for «retten til å demonstrere hvor vi vil og når vi vil». Politiet forsøkte tidlig å stoppe demonstrasjonen, til tross for at retten til å demonstrere (uten å ha meldt i fra) er nedfelt i den svenske grunnloven.

Politiet hadde store styrker på plass, inkludert helikopter, og forsøkte tidlig å stanse den pågående demonstrasjonen. Blant annet forsøkte man å henvise til en plass, langt utenfor sentrum av Göteborg, hvor politiet mente Motstandsbevegelsen kunne ha en manifestasjon.

Etter flere konfrontasjoner ble demonstrasjonstoget til slutt stoppet, og politiet la ned forbud mot hele demonstrasjonen. Flere aktivister ble i løpet av dagen pågrepet og aggressive politimenn tok som vanlig i bruk både pepperspray og batonger.

Offentlige aktiviteter i Kungälv kommune

Etter politiet la ned forbud i sentrale Göteborg, dro aktivistene samlet til Kungälv kommune like utenfor Göteborg. Der ble flere offentlige flyvebladsutdelinger gjennomført.

Store politistyrker ankom senere Kungälv kommune, og politiet valgte så å legge ned forbud også her. Aktiviteten var dog vellykket, og mange positive samtaler ble ført med folket.

Se Nordfront TVs direktesending:

https://www.youtube.com/watch?v=GEhmYDl_o6U

Flere filmer og bilder finnes HER.