Hjem Nyheter Norden Den blåsvarte bevegelsen fikk mandat i finsk ungdomsvalg

Den blåsvarte bevegelsen fikk mandat i finsk ungdomsvalg

FINLAND I skoler og andre ungdomssteder har det i Finland vært tilsvarende til skolevalg. I Nyland valgkrets fikk en kandidat fra det etnonasjonalistiske Sinimusta Liike riksdagsmandat og i en annen valgkrets ble partiet mer populært enn flere regjeringspartier.

Den blåsvarte bevegelsen.

I et valg for ungdom yngre enn 18 år stemte omtrent 90 000 finske ungdommer. Valglokalene har vært på grunnskoler, videregående skoler, yrkesskoler og i forbindelse med forskjellige virksomheter for ungdom. Antallet som fikk stemme tilsvarer omtrent en fjerdedel av de mellom 12 og 17 år i Finland. Hensikten med ungdomsvalget er å få erfaring av å stemme og skape en vane som holder til man får stemme «på riktig».

Resultatet fra valget følger hovedsakelig de nasjonale målingene, men én ting stikker dog ut: Ungdommene var mer villige til å stemme på de små partiene utenfor riksdagen. Med deres stemmer hadde flere kandidater fra disse partiene fått riksdagsmandat.

Etnonasjonalistisk mandat

En av de som hadde fått et mandat i riksdagen hvis de unge hadde fått bestemme er Valtteri Annala fra Sinimusta Liike (Den blåsvarte bevegelsen). Annala er fra Helsinki og er således kandidat i Nyland valgkrets. På partiets nettside kan man lese om hans tanker om sitt politiske engasjement og at en stor drivkraft er å motvirke folkeutbyttet som de europeiske folkene utsettes for.

Så lenge vi går denne veien er selve eksistensen av vårt urgamle folk truet. Det er på tide å konstatere dette faktum og kreve retten til å verne om også vår etnisitet og vår rett til å finnes i verden. De nåværende inngrepene: alt fra masseinnvandring til påtvungen integrasjon og assimilering, vil i løpet av kort tid bety slutten for vår rase. Derfor skal man velge Den blåsvarte bevegelsen, for å sikre en fortsettelse for vårt folk også i fremtiden.

På partiets nettside står det at de er fornøyd med resultatet selv om ingen andre av partiets kandidater hadde nådd riksdagen. I Midt-Finland ble partiet stemt frem som det åttende mest populære partiet, blant annet før tre nåværende regjeringspartier.