Hjem Historie «Holocaust» under lupen Den «falske» skorsteinen

Den «falske» skorsteinen

«HOLOCAUST» Vedrørende den rekonstruerte skorsteinen utenfor Krematorium I og hvorfor dette ikke er verdt å fokusere på.

Den «falske» skorsteinen i Auschwitz. Foto: Alquiler de Coches via flickr.com, (CC BY 2.0 DEED).

Hvor underholdende det kan være å meme om den «falske» skorsteinen i Auschwitz så er dette argumentet egentlig en avledning, og jeg vil forklare hvorfor.

Først av alt, det er ingenting ondsinnet eller morderisk ved tilstedeværelsen av krematorier og deres skorsteiner (som ikke hadde ild som strømmet ut av dem) i konsentrasjonsleirene. Tyskerne foretrakk kremasjon da det reddet liv ved å begrense spredningen av sykdom. Amerika [eller Norge] hadde ikke problemer med tyfus under andre verdenskrig, så de fleste amerikanere er ikke kjent med behovet for å kontrollere spredningen av lus. Dette er grunnen til at tyskerne hadde Zyklon B. Ikke for å drepe jøder, men for å beskytte dem ved å drepe sykdomsspredende skadedyr på klær og sengetøy med Zyklon B i avlusningskamre.

Tilbake til skorsteinen. Det er ingen hemmelighet at skorsteinen er en rekonstruksjon. De prøver heller ikke lenger å late som om Krema I er i originaltilstand, mye takket være David Cole som avslørte deres løgner. Germar Rudolf laget også en dokumentar om dette.

De første gassingene ved Auschwitz fant sted den 3. september 1941, da rundt 850 fanger – sovjetiske krigsfanger og syke polske fanger – ble drept med Zyklon B i kjelleren til blokk 11 i Auschwitz I. Bygningen viste seg å være uegnet, så gassingene ble i stedet utført i krematorium I, også i Auschwitz I, som opererte fram til desember 1942. Der kunne mer enn 700 ofre bli drept samtidig. Titusenvis ble drept i krematorium I. For å holde ofrene rolige så ble de fortalt at de skulle gjennomgå desinfeksjon og avlusning; de ble beordret til å kle av seg utenfor, og ble deretter låst inne i bygningen og gasset. Etter at den ble tatt ut av drift som gasskammer, ble bygningen omgjort til et lager og ble senere brukt som et luftvernstilfluktsrom. Gasskammeret og krematoriet ble rekonstruert etter krigen. Dwork og van Pelt skriver at en pipe ble gjenskapt; fire åpninger i taket ble installert for å vise hvor Zyklon B hadde kommet inn; og to av de tre ovnene ble gjenoppbygd med de opprinnelige komponentene.

Wikipedia: Auschwitz concentration camp

Siden du så det første bildet, har du kanskje sagt til deg selv, «Hei, pipen er ikke festet til bygningen. Dette må være en form for lureri.» Dessverre er det ikke det, pipen er bare forbundet under bakken. Her er blåkopien for Krema I. På toppen kan du se den løse pipen:

Bygningstegning av Krematorium I. Foto: The Lies, Slips, Bungles and Perjuries of Filip Mueller, Professional Witness of Auschwitz-Birkenau av Maria Temmer.

Hvis du av en eller annen grunn ikke tror at bygningstegningen er autentisk så ta med i beregningen at det finnes dokumentasjon av en forespørsel om reparasjon av skorsteinen.

Breitmann, i hans Fotnote 33, henviser tydelig til Jean-Claude Pressac og Robert Jan van Pelt, men begge er enige om at Krematorium II ble designet som et normalt sanitært anlegg, uten gasskamre, derfor er hans sammenkobling av «gasskamre og krematorier» tydeligvis feilaktig. I sin enorme uvitenhet om historien til Auschwitz-leiren så hadde han tydeligvis ingen anelse om at skorsteinen det var snakk om tilhørte det gamle Krematoriet ved Hovedleiren. SS Oberscharführer Josef Pollok hadde rapportert skaden på skorsteinen til dette anlegget allerede den 30. mai 1942. Den 1. juni sendte SS Hauptsturmführer Karl Bischoff, leder av Sentralbyggadministrasjonen, Kammler en forespørsel om å få reparert skorsteinen. Dagen etter sendte Kammler et telegram til Auschwitz, der det sto: «Byggeordre utstedt for å gjenoppbygge skorsteinen til Auschwitz krematorium» («Baubefehl zur Erneuerung des Schornsteins Krematorium Auschwitz erteilt»). Den 4. juni gjentok Kammler sin ordre med meldingen som ble avlyttet av britene, hvor den opprinnelige teksten eksisterer. Dette er radiomelding nummer 14 mottatt av SS-Standort-Funkstelle (radiokontoret til SS-garnisonen) i Auschwitz:

«Til Byggekontoret. Ifølge rapporten fra sjefen for Kontorgruppe D, eksisterer det fare for at skorsteinen til krematoriet CC Au. kollapser. Hvis sant, begynn gjenoppbyggingen av skorsteinen umiddelbart. Rapporter gjennomføringen etterpå og informasjon om hvorfor jeg ikke har blitt informert av Sentralbyggadministrasjonen. Sjefen for Kontorgruppe C Dr. Ing. Kammler, SS Brigadeführer og Generalløytnant for Waffen SS»

«The making of the Auschwitz Myth» av Carlo Mattogno, side 33/34.

Så den løse skorsteinen ved Krematorium I er i bestefall en ikke-sak og i verste fall en distraksjon som det er lett å motbevise. Det er imidlertid ingen grunn til bekymring ettersom det er mange faktiske problemstillinger. Faktisk er det så mange at jeg har vanskelig for å se for meg at jeg skal gå tom for ting å skrive om i den nære fremtiden. Et eksempel på en slik problemstilling er påstanden om at de 4 hovedgasskamrene i Auschwitz kunne akkommodere 2 000 personer til tross for å være 4/5 av størrelsen på en tennisbane.

Opprinnelig publisert av Holocaust.claims.

«Holocaust» under lupen