Hjem Nyheter Norden Den forbudte Motstandsbevegelsen i Finland heiste hakekorsfaner etter juridisk seier

Den forbudte Motstandsbevegelsen i Finland heiste hakekorsfaner etter juridisk seier

0

FINLAND Aktivister i Finland har heist hakekorsflagg og satt opp bannere med Motstandsbevegelsens tyr-rune, etter het debatt som følge av at Helsingfors tingrett gjorde det klart at hakekors er tillatt i Finland.

Bilde innsendt anonymt til den finske pronasjonale nyhetssiden partisaani.com.

År 2018 ble Den nordiske motstandsbevegelsen forbudt i Finland etter at et smutthull i foreningsfriheten ble anvendt på en slu måte av den finske politietaten. Med dette fikk organisasjonen også forbud mot å arrangere demonstrasjon på den finske selvstendighetsdagen – noe som har vært en tradisjon i flere år.

Selv om mye av dommen var uklar den gang (noe er fremdeles uklart i dag) og åpen for tolkning, indikerte enkelte uttalelser fra politiet at også tyr-rune-flagget ble forbudt å anvendes på en organisert måte, i forbindelse med forbudet av Motstandsbevegelsen i Finland.

Så i stedet for å organisere demonstrasjon i regi av den forbudte finske Motstandsbevegelsen, den 6. desember 2018, ble alle tidligere medlemmer og sympatisører oppmuntret til å delta i en uavhengig nasjonalsosialistisk demonstrasjon under slagordet «For frihet!». Lengst fremme i demonstrasjonen, der det tidligere ble anvendt tyr-rune-flagg ved Motstandsbevegelsens demonstrasjoner, ble det dette året anvendt hakekorsflagg ettersom disse var fullt lovlige i henhold til finsk lov.

Finske nasjonalsosialister marsjerer på den finske selvstendighetsdagen. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Etter at demonstrasjonstoget hadde marsjert noen hundre meter valgte det pro-globalistiske finske politiet å gå imot den finske demonstrasjons- og ytringsfriheten ved å stoppe den pågående lovlige demonstrasjonen og da med vold rive til seg hakekorsflaggene. Samtlige flaggbærere ble pågrepet sammen med den tidligere lederen for den forbudte finske Motstandsbevegelsen, Antti Niemi. De var mistenkt for Finlands svar på den norske «rasismeparagrafen».

I slutten av forrige måned kom den gledelige nyheten om at de tiltalte ble frikjent i Helsingfors tingrett og at hakekorset fortsatt er lovlig i Finland, samt at politiet altså hadde agert feilaktig og mot landets lov. Dommen har ført til en het debatt i Finland der anti-hvite har grått ut og hvor enkelte politifolk totalt forkastelig og korrupt har uttalt at de kommer til å gå mot rettsavsigelsen og beslaglegge hakekorsflagg igjen om det skulle dukke opp på demonstrasjoner i fremtiden.

Bilde innsendt anonymt til den finske pronasjonale nyhetssiden partisaani.com.

Som et innlegg i debatten har anonyme tidligere medlemmer eller sympatisører av Den nordiske motstandsbevegelsen i Finland heist hakekorsflagg flere steder rundt om i landet. Enkelte steder har også grønne flagg blitt heist, samt bannere med tyr-rune og Motstandsbevegelsens gamle nettadresse Vastarinta.com satt opp (nettsiden eksisterer fortsatt på internett som et historisk dokument). Grønne flagg ble også benyttet under den nevnte demonstrasjonen, sammen med hakekorsflaggene.

Les også:
Finland: Høyesterett forbyr Den nordiske motstandsbevegelsen
Nasjonalsosialister demonstrerer på selvstendighetsdagen i Finland
Simon Lindbergs tale i Finland
Politiet fjernet navneskilter da de stoppet en demonstrasjon i Finland – får refs av justisombudsmannen