Hjem Nyheter Den franske staten slår ned på generaler og soldater som advarte om...

Den franske staten slår ned på generaler og soldater som advarte om borgerkrig

FRANKRIKE Generaler i Frankrike advarte om borgerkrig. Nå blir de truet av sin egen regjering.

General Francois Lecointre

Den franske regjeringen vender seg nå imot sitt eget militær etter det omtalte åpne brevet som advarte Frankrikes president Emmanuell Macron om en forestående borgerkrig. Brevet, som et tusentalls militære og et 20-talls pensjonerte generaler har skrevet under på, advarte om at dersom politikerne ikke tar tak i problemet med islamister og «forstadshordene» som hater Frankrike, vil militæret tvinges til å gjøre det. I brevet ble også såkalte antirasister anklaget for å egentlig ønske å se en blodig rasekrig i Frankrike.

Representantene for militæret fremsatte sin advarsel på 60-årsdagen for det mislykkede statskuppet mot daværende president Charles de Gaulle. Forsvarsminister Florence Parly har kalt brevet «uakseptabelt» og beordret forsvaret om å treffe disiplinære tiltak mot underskriverne, skriver Daily Mail.

Ifølge RT kommer minst 18 personer som har underskrevet brevet og nå har blitt identifisert til å stilles for krigsrett, hvor general Francois Lecointre truende sier at alle skal dømmes til disiplinærstraff. Lecointre sier også at han mener at jo høyere rang underskriveren har, desto hardere straff bør den få for å ha brutt hærens regler om å være politisk nøytral.

Videre sier Lecointre at planen er at de generalene som har underskrevet og i noen grad allerede er pensjonerte kommer til å bli fullt ut pensjonerte på ordre fra presidenten.

En som i stedet har hyllet representantene som underskrev brevet er lederen for partiet Nasjonal Samling, Marine Le Pen. «Jeg innbyr dere til å delta i den kommende kampen, som er slaget om Frankrike», skal Le Pen ha skrevet i et åpent svar til brevet.