Hjem Nyheter Den jødiske banksjefen Benjamin de Rothschild er død

Den jødiske banksjefen Benjamin de Rothschild er død

4

UTENRIKS Den jødiske banksjefen Benjamin de Rothschild har gått bort som følge av et hjerteinfarkt. Han var sjef for bankselskapet Edmond de Rothschild Group.

Benjamin de Rotchschild Foto: Edmond de Rothschild Group

Den jødiske banksjefen Benjamin de Rothschild har gått bort som følge av et hjerteinfarkt. Den jødiske bankmannen døde i en alder av 57 år og har etterlatt seg bank- og finansselskapet Edmond de Rothschild Group.

Rothschildfamilien har uttalt det følgende i en pressemelding:

Ariane de Rothschild og døtrene hennes er veldig lei seg over å kunngjøre døden til ektemannen og faren, Benjamin de Rothschild, etter et hjerteinfarkt i familiehjemmet i Pregny (Sveits) på ettermiddagen 15. januar 2021.

Banksjefen var sønn av Edmond de Rothschild og Nadine de Rothschild, og måtte tidlig overta farens bankselskap, som igjen eier mange private banker og finansieringsselskaper. Selskapet bekrefter banksjefens død, og beskriver ham som en «aktiv filantrop».

Familiehjemmet i Pregny – noen ganger kalt «Rothschildslottet» – har tilhørt familien siden midten av det nittende århundre. Rothschild-familien er en mektig jødisk familie som hersker over et enormt bankimperium som blant annet inkluderer Sveriges Riksbank.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Han så ikke særlig askenazi-jødisk ut, men det skyldes nok inngifte i britisk og europeisk adel og overklasse. På 18- og 1900-tallet praktiserte rothschildene utstrakt endogami, dvs søskenbarnekteskap, for å holde familieblodet rent jødisk, i tråd med Toraen/mosebøkenes forbud mot raseblanding med ikke-jødiske stammer.

Catabienze
Catabienze
1 år siden

Var han knyttet til gruveselskapet Rio Tinto Zinc, som har plyndret og ødelagt naturen i urfolksområder over hele verden?

N.S
N.S
1 år siden

Uten Rothschild-dynastiet hadde verden vært en bedre plass for alle.