Hjem Nyheter Europa Den jødiske organisasjonen EJC krever umiddelbar opphevelse av sanksjonene mot deres president

Den jødiske organisasjonen EJC krever umiddelbar opphevelse av sanksjonene mot deres president

0

SANKSJONER Den europeiske jødiske kongressen (EJC) fordømmer offisielt Storbritannias sanksjoner mot kongressens president, oligarken Moshe Kantor, som av britisk regjering anklages for å være alliert med Vladimir Putin.

Den britisk-baserte jødiske oligarken og «filantropen» Moshe Kantor holder tale i FN 2009. Foto: Acvec (CC BY-SA 3.0)

Blant de nye målene for Storbritannias sanksjoner mot Russlands president Vladimir Putins regime, som ble kunngjort på onsdag, finnes jøden Moshe Kantor, en oligark og milliardær som leder Den europeiske jødiske kongressen (EJC).

Den britiske regjeringen påberopte ved kunngjøringen Kantors majoritetseierskap av Acron, et gjødselforetak «med avgjørende strategisk betydning for den russiske regjeringen» og det ble understreket at Kantor tilhører forretningsfolket som «støtter [Putins] krigsøkonomi».

Kantor har lenge avvist påståelsen om at han skulle være en alliert til Putin.

I en offisiell uttalelse deklarerte EJC tidligere i uken at de er «sjokkert og forferdet» over den britiske regjeringens kunngjøring, samt at de krever at sanksjonene skal oppheves omgående.

«Feil beslutning – han er en mangeårig og respektert jødisk leder»

«Beslutningen er feilrettet og savner saklige eller bevisbaserte motiver» står det i EJCs uttalelse, og der nevnes det at Kantor «er en mangeårig og respektert jødisk leder, som har viet sitt liv til sikkerheten og velferden for Europas jødiske fellesskap. Og kampen mot antisemittisme, rasisme og fremmedfiendtlighet.»

Dette var Storbritannias femte sanksjoneringsrunde, og den ble drevet gjennom mens vestlige regjeringer forsøker å forholde seg til de seneste rapportene om grusomheter begått i Ukraina av først og fremst russiske styrker.

Sanksjoneringspakken inkluderer også en nedstenging av eiendelene i Storbritannia til Russlands største bank, samt restriksjoner for to andre «russiske» jødiske oligarker, Leonid Mikhelson og Boris Rotenberg.

Noe som skiller Kantor fra disse andre to oligarkene er ifølge mediet Jewish Telegraphic Agency (JTA) «hans innflytelse og filantropi i den jødiske verden».

Avisen nedfeller videre følgende omdømme om oligarken Kantor:

Som sjef for Den europeiske jødiske kongressen, som ble innrettet i 1986 for å danne en forent front for europeiske jødiske fellesskap, er Kantor en fremstående stemme for europeiske jøder.

Diger CV

Kantor er også leder av World Holocaust Forum Foundation samt Det europeiske rådet for toleranse og forsoning.

Denne «filantropiske» oligarken har donert midler til Yad Vashem Holocaust Museum, Anti-Defamation League og Tel Aviv University.

Han har vært påtagelig høyrøstet om sine barns eksponering for antisemittisme i britiske skoler, og har også ledet internasjonale initiativer for å «bekjempe anti-jødisk hat».

I 2020 organiserte han det femte World Holocaust Forum i Jerusalem, der han i egenskap av vert for arrangementet mottok verdensledere som Russlands president Vladimir Putin, Frankrikes president Emmanuel Macron og USAs daværende visepresident Mike Pence.

Det gjenstår å se om Storbritannias regjering kommer til å legge seg flate for EJCs krav om en opphevelse av de innførte sanksjonene mot den britisk-baserte jødiske oligarken Moshe Kantor.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg