Hjem Nyheter Den latviske sentralbanksjefen har blitt arrestert

Den latviske sentralbanksjefen har blitt arrestert

1

LATVIA Den latviske sentralbanksjefen Ilmars Rimsevics har blitt arrestert av landets antikorrupsjonsmyndighet mistenkt for hvitvasking av penger.

Ilmars Rimsevics

Latvias sentralbanksjef Ilmars Rimsevics har blitt arrestert av landets antikorrupsjonsmyndighet mistenkt for hvitvasking av penger.

USA, som selv sliter med egne økonomiske problemer og uregelmessigheter, anklaget forrige uke en ikke-navngitt latvisk storbank for massiv hvitvasking av penger for blant annet selskaper med mistenkte bånd til en av USAs erkefiender Nord-Korea, noe som har gjort den latviske finanssektoren enda mer usikker. Nøyaktig hvilke bevis som finnes for anklagelsen er uklart.

Den latviske regjeringen mener at Rimsevics, som er ytterst ansvarlig, bør «vurdere å avgå» ifølge en uttalelse til latvisk radio.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

Alle store banker i vesten driver med hvitvasking av penger (foruten å trykke opp rentebærende gjeldspenger som det ikke finnes dekning for = pyramidespill).

Økokrim går først og fremst etter småfisk for å gi det norske folk en illusjon av at vi har regler i dette landet, mens de store haiene slipper glatt unna. Alt handler om kontakter og nettverk i banksternes verden.