Hjem Nyheter Den neokonservative krigshauken John Bolton avgår

Den neokonservative krigshauken John Bolton avgår

2

USA Den ultrasionistiske krigshisseren John Bolton avgår fra posten som USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver.

John Bolton. Foto: Reuters / Jonathan Ernst

Etter at USAs president Donald Trump oppfordret den nasjonale sikkerhetsrådgiveren John Bolton til å avgå sendte han inn sin oppsigelse tidligere i ettermiddag.

Mange Trump-supportere ble skuffet da Bolton i april 2018 ble valgt til presidentens rådgiver ettersom utnevnelsen gikk i strid med America First-politikken som Trump hadde lovet. Foruten å være en fanatisk sionist som motsetter seg en palestinsk stat har John Bolton nemlig utmerket seg gjennom å med militær makt ville gjennomføre «regimeskifte» i antiglobalistiske nasjoner som Syria, Venezuela, Nord-Korea og Iran.

Ifølge kilder skal Donald Trump – som fortsatt ikke har innfridd sine America First-løfter, men fortsatt er involvert i flere konflikter rundt omkring i verden – flere ganger ha kranglet med Bolton om hvilken vei USA bør ta.

Som første valg på posten som nasjonal sikkerhetsrådgiver hadde Trump den tidligere generalen Michael Flynn, som i mangt og mye støttet America First-doktrinen. Han ble dog tvunget bort etter et jødisk komplott mot ham.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Johan G
Johan G
3 år siden

Forsøker presidenten å fri til de som hjalp han til makten, nå før presidentvalget i USA 2020?

Jeg tror nok Trumps «Israel først» politikk vil bli husket ved neste valg, av alle de han dolket i ryggen, uansett hvor mye han nå forsøker å spille «på lag».

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Enkelte hypersionister er ikke-jøder, som Bolton, og de tjener jødene i ett og alt. Pompeo også, som så mange evangeliske kristne i USA. Dessverre har jo Trump vist seg som jødenes og Israels mest gavmilde venn, gitt dem alt og litt til, uten å bli synderlig verdsatt, for USAs jøder stemmer helst demokratisk. USA er egentlig i jødenes og Israels vold, og deres spydspiss mot alt og alle de oppfatter som en trusel, og det har vært slik lenge.