Hjem Nasjonal kamp Den nordiske motstandsbevegelsen forbys i Finland

Den nordiske motstandsbevegelsen forbys i Finland

13

FINLAND På fredag kunngjorde Åbo lagmannsrett at Den nordiske motstandsbevegelsen forbys i Finland. I en pressemelding står det at forbudet skyldes at Motstandsbevegelsens virksomhet ansees for å være i mot god skikk.

Det var i slutten av november i fjor at Birkaland tingrett kunngjorde at Den nordiske motstandsbevegelsens finske gren forbys i landet. Dommen kom etter at det finske politistyret hevdet at organisasjonens virksomhet er i strid med «god skikk». Birkaland tingrett fulgte politiets oppfordring, selv om mange følte at rettssaken ville føre til en annen dom.

Ettersom dommen ble anket, ble den ikke rettskraftig og det ble ingen organisatorisk forbud i påvente av Åbo lagmannsretts avgjørelse i saken.

På fredag ​​opplyste Åbo lagmannsrett at de legger seg på tingsrettens linje og forbyr virksomheten til Den nordiske motstandsbevegelsens finske gren. Beslutningen er begrunnet med at organisasjonen i Finland «gjennomførte aktiviteter som er vesentlig i strid med god skikk».

Dommen kan ankes til høyesterett, men vil være gjeldene frem til en eventuell oppheving fra en høyere domstol.

Nøyaktig hvordan forbudet skal utformes er for tidspunktet uklart, og ifølge informasjon gitt til Frihetskamp vil dommen være gjeldene om 60 dager fra og med fredag.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
13 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Einar O
Einar O
3 år siden

Både tragisk og komisk. Man utnytter en gummiparagraf til å tolke som man vil og dømme etter trynetillegg. Bryter mot «god skikk» sier de, mens de ser en annen vei når venstreekstremistene herjer, eller andre grupperinger driver med organisert kriminalitet.

Thule
Thule
3 år siden

Det kan se ut som et nederlag for øyeblikket, men vil på sikt tjene mot systemets interesser da det dummeste du gjør er å gjøre martyrer av dem du vil stoppe. At Motstandsbevegelsen forbys og ikke voldelige kommunister må jo vekke selv de mest inndoktrinerte blandt befolkningen. Kommunister kan direkte oppfordre til vold mot meningsmotstandere uten konsekvenser. Negre i Frankrike kan oppfordre til DRAP på hvite(https://www.bbc.com/news/world-europe-45657989) kort etterfulgt av at en hvit gutt blir brutalt overfalt av en gjeng med negergutter(https://www.frieord.no/dagens-video/video-overfallet-som-sjokkerer-frankrike-gutt-17-blir-slatt-helselos-av-gjeng-i-ikke-ga-sone-i-paris/). Men en politisk organisasjon som argumenter for nord-europeiske rasers rett til å eksistere? Det bryter mot «god skikk». Hele… Les mer »

Johan G
Johan G
3 år siden

I Finland har altså myndighetene sagt at de vil ha diktatur, politisk opposisjon forbys.
Men motstanden stopper nok ikke av den grunn.

Nordboer
Nordboer
3 år siden

De kan aldri forby oss, hva enn de gjør lar vi oss ikke knekke!

Roar
Roar
3 år siden

Dette var nok ikke et lurt trekk fra myndighetene…

Espen
Espen
3 år siden

Sann opposisjon på riktig kurs blir motarbeidet, …falsk opposisjon gis plattform til å tale, og svak opposisjon bryr man seg lite om. Vær obs.

Arno
Arno
3 år siden

De involerte i Finland bør forberede seg på at forbudet blir satt i viksomhet ganske snart. Det betyr politirazziaer, beslagleggelse av utstyr, bøker, materiell etc. som i så fall videre betyr tilintetgjørelse av dette, bokbrenning m.v..

Har man kontor/kontorer, eller lokaler, bør disse derfor tømmes for verdier før iverksettelsen av forbudet, og desentraliseres, og eller gjemmes bort.

Dette er lærdom fra Tyskland der mange organisasjoner er blitt forbudt der razziaer blir gjennomført ved alle kontorer og hos alle sentrale medlemmer, og der det hemmelige polititet tror de kan finne noe.

trackback
3 år siden

[…] var naturligvis det finske regimets forbud av Den nordiske motstandsbevegelsens finske gren. Klikk HER for å lese mer om […]

trackback
3 år siden

[…] Den nordiske motstandsbevegelsen forbys i Finland […]

trackback
3 år siden

[…] Les også: Den nordiske motstandsbevegelsen forbys i Finland […]

trackback
3 år siden

[…] gren har den seneste tiden gjennomført en rekke aksjoner til støtte for den finske grenen som nylig ble forbudt i Finland. Kamprapporter til støtte for den finske motstanden er tilgjengelig i vår danske søstersides […]

trackback
3 år siden

[…] ble lastet opp den 28. november, altså dagen etter at forbudet mot organisasjonen ble […]