Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Motstandsbevegelsen i Danmark møtte Der Dritte Weg

Motstandsbevegelsen i Danmark møtte Der Dritte Weg

43

VENNSKAPSBÅND Den nordiske motstandsbevegelsen i Danmark og den tyske nasjonalrevolusjonære sosialistiske organisasjonen Der Dritte Weg møttes nylig i Danmark for en flaggutveksling og vennskapsseremoni.

Den nordiske motstandsbevegelsens danske gren møtte nylig den tyske nasjonalrevolusjonære sosialistiske organisasjonen Der Dritte Weg i Faaborg på Fyn. Det har tidligere vært god kontakt mellom Der Dritte Weg og Den nordiske motstandsbevegelsens avdelinger i de øvrige nordiske landene, og nå skulle broderskapsbåndet også bindes med den danske avdelingen.

Der Dritte Weg har i sin nåværende form eksistert siden 2013, men da en stor andel av medlemmene, og selve ideologien bak bevegelsen, stammer fra andre lignende bevegelser fra tidligere tider, som i Tyskland har blitt ulovlig og derfor oppløst, har bevegelsen uoffisielt mange år bak seg.

Der Dritte Weg har et politisk program som på mange måter minner om Den nordiske motstandsbevegelsens politiske program.

Der Dritte Weg lister sine politiske mål i 10 punkter:

  • Skape en tysk sosialisme, langt fra utnyttende kapitalisme som egalitær kommunisme.
  • Nasjonalisere alle nøkkelbransjer, offentlige tjenester, banker, forsikringsselskap og større virksomheter.
  • Fremme store familier for å avverge trusselen om folkedød, samt kreve dødsstraff for barnemord og andre alvorlige forbrytelser.
  • Asylmisbruk skal stoppes og kriminelle, såvel som permanente arbeidsløse utlendinger skal utvises i etapper.
  • Beskytte folket mot økt overvåkning og begrensning av innbyggerne i det private og offentlige rom.
  • Arbeide for eiendomsretten, religionsfrihet og minstelønn. Folket skal sikres bolig, legehjelp, utdannelse, kultur, fritid og pensjon. Alle har rett og plikt til å arbeide.
  • Gjenskape et levende miljø, bevare og utvikle folkets biologiske substans og fremme sunnhet.
  • Forlate NATO og utelukke den tyske hær fra deltakelse i krigsoppdrag i utlandet. Motarbeide utenlandske militærbaser på tysk territorium.
  • Forlate EU og opprettelse av et europeisk forbund basert på europeiske kulturer og felles historie. Støtte det europeiske folkets vilje og suverenitet.
  • Fredelig gjenoppretting av hele Tyskland, innenfor Tysklands internasjonale lovmessige grenser.

Les Den nordiske motstandsbevegelsens politiske program her.

Rituelt og tradisjonsbundet

Møtet med Der Dritte Weg kan beskrives som rituelt og tradisjonsbundet. De to bevegelsenes utsendte medlemmer møttes i den vakre sørfynske naturen ved Pipstorn Skov, Faaborg. Her mellom varder og steinsirkler hadde Den nordiske motstandsbevegelsens medlemmer gjort oppstilling med Tyrrunefaner, da Der Dritte Wegs 17 utsendte medlemmer i samlet tropp møtte opp.

De to organisasjonenes faner komplimenterte hverandre godt i de grønne omgivelsene i eikeskogen, og etter at alle de fremmøtte hadde hilst på hverandre ble det gjort oppstilling og tyskerne var da vert for en rituell tale.

Talen ble holdt på tysk av Der Dritte Wegs Julian Bender og Tony Gentsch, og ga gjenklang i skogens dyp. Det var en vennskapstale som markerte broderskapsbåndet og den felles retning for Der Dritte Weg og Den nordiske motstandsbevegelsen. Det ble lest opp fra gamle brev fra danske frivillige i Waffen SS, hvoretter det ble utvekslet faner. Og som symbol på den felles kamp for blod og jord, overrakte Der Dritte weg til Den nordiske motstandsbevegelsen tre lærposer inneholdende en liten del av Tyskland i form av jord fra det vestlige, det sydlige og det sentrale Tyskland.

Der Dritte Wegs fane blir overrakt til Den nordiske motstandsbevegelsen.
Der Dritte Wegs fane blir overrakt til Den nordiske motstandsbevegelsen.
Lærposer med jord fra Tyskland overrekkes og symboliserer den felles kamp for blod og jord.
Lærposer med jord fra Tyskland overrekkes og symboliserer den felles kamp for blod og jord.
Vennskapsgaven fra Der Dritte Weg: de tre lærposene med jord.
Vennskapsgaven fra Der Dritte Weg: de tre lærposene med jord.
Der Dritte Wegs fane.
Der Dritte Wegs fane.

Etter den rituelle seremonien falt medlemmene i snakk og lærte hverandre å kjenne før gruppene forlot Pipstorn Skov med retning Faaborg havn. Her lå Der Dritte Wegs båt som hadde bragt dem fra Kiel til Faaborg. Det ble her mye snakk, latter og deling av erfaringer rundt bordet på dekk, før det ble invitert til middag i salongen.

Etter middagen fortsatte praten i et par hyggelige timer før det mot slutten av kvelden ble tatt et gruppefoto og Den nordiske motstandsbevegelsens utsendte medlemmer takket deretter for et hyggelig møte og forlot skipet.

Vennskap på tvers av de to organisasjonene var nå blitt skapt og begge organisasjonene ser frem til flere fremtidige møter og samarbeid.

Bilder fra møtet

Les også:
Film fra demonstrasjonen i Tyskland
1. mai-demonstrasjon i Tyskland med organisasjonen Der Dritte Weg
Simon Lindbers tale fra demonstrasjonen i Tyskland
Haakon Forwalds tale under demonstrasjonen i Tyskland

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
43 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Returning Ghost
Returning Ghost
4 år siden

Ting skjer i Danmark også ! Fint og se.
Måtte det spre seg i hele Europa .

Kim Larsen
Kim Larsen
4 år siden

Utrolig kjekt å høre. Nydelig seremoni.

https://youtu.be/ySmeM6S6z2Q

Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
4 år siden

En virkelig flott reportasje! Det er helt avgjørende at vi knytter tette og gode bånd til meningsfeller også utenfor Norden om kampen skal vinnes. «Slagmarken» er og blir global, enten vi liker det eller ei. Leve den europeiske oppvåkning – vi har sovet altfor lenge.

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Jarl Stoltz
4 år siden

Til informasjon er Tyskland og Danmark også Norden.
Mange tror kun Skandinavia er Norden .

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Jarl Stoltz
4 år siden

Polen er Norden, Latvia, Russland, England, Skottland osv.

Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Jeg forholder meg naturlig nok til det som er allmenn forståelse av hvilke land som hører inn under Norden eller som omtales som de nordiske land. https://snl.no/Norden Men for all del, redegjør gjerne for hva du personlig mener skal høre inn under Norden 🙂

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Jarl Stoltz
4 år siden

Nord-Europa og egentlig hele den Nordlige halvkule, er Norden.
Det og mene at kun Skandinavia er Norden , er ganske lavpannet og trangsynt etter mening. Ingen grunn til at Skandinavia skal trenge isolere seg eller skille seg i fra de mange broderland.

Til exempel så har Norge og Polen f.eks ca helt identisk kultur tradisjonellt sett. For ikke og nevne biologien! Og slik er det faktisk over hele Nord Europa og helt inn i Russland.

Norden er derfor ikke kun Skandinavia.
Selvom det er lengst Nord.

Arngard
Arngard
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Det stemmer ikke helt. Du har nok en egen oppfatning om dette, Returning ghost 🙂

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Arngard
4 år siden

ÅNei du, det er ikke kun min egen oppfattning. Kanskje akkurat innen NMR ja, men i resten av Europa og med andre Nord Europeere så deler dem stort sett det samme synet som meg.

Utdyp gjerne hvorfor jeg tar så feil . ?

Nordboer
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Du må gjerne komme med noe mer håndfast.

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Nordboer
4 år siden

Kommentaren lenger oppe er håndfast nok.
Norden er ikke kun Skandinavia.

Seriøst, Bare skjønn det .

Martin
Martin
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Trodde Tyskland og landene rundt ble kalt sentral Europa jeg.. Østersjøen er skillet mellom Norden og sentral Europa og vice versa. Når du nevner at polakker er lik oss i biologi er jeg uenig. I de fleste tilfeller er polakker slavere. Du nevner at polakker har lik kultur. Nja, men alle europeiske nasjoner har noen fellestrekk, men er ganske mangfoldig og ulike i ganske mye. I Baltikum og Tyskland deler vi mere biologi og kultur enn Polen og de slaviske landene.

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Martin
4 år siden

Tror du alle slavere har brunt hår ?

Ps; Søk på Google om Skandinavisk bunad og polske tradisjonelle klær. Lytt deretter til felemusikken dem spiller. Dessuten har Halvparten av dem blondt hår og blå øyne.

Arngard
Arngard
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Er det noen her som har sagt at alle slavere har brunt hår? Det er vel allmenn kjent at det ikke er sant. Men gjør det at de har blondt hår og blå øyne dem automatisk til germanere? Det er nok mer komplekst enn som så, Returning ghost. Vi snakker her om fakta, og ikke hva man skulle ønske. Faktum er at polakker er slavere, og nordmenn er germanere, om man skal bruke de begrep. Men det betyr ikke at vi er fiendtlig innstilt ovenfor slavere, det betyr heller ikke at vi ikke kan knytte vennskapsbånd og samarbeide, og heller… Les mer »

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Arngard
4 år siden

Jeg sier bare at folk med blå øyne og blondt hår er Nordiske. Akkurat som negrer i Afrika er negroider, uavhengig om dem bor i Kongo eller Zimbabwe.(Siden Afrika plutselig ble dratt inn i debatten her også av en eller annen grunn.) At jeg omtaler Nord Europa som en Helhet biologisk og kulturelt sett er det flere av dere her inne som hater at jeg gjør, Av en eller annen grunn … Hva var egentlig Hitlers syn på dette ? Og splitte Ariske mennesker i Europa inn i nasjoner, landgrenser og regioner og sette opp skillevegger pga våre små kulturelle… Les mer »

Arngard
Arngard
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Du blander som sagt kortene, og har samtidig en forestilling om hva vi tror og mener, som ikke helt er riktig. Slikt blir det fort en merkverdig røre av. Hva vi peker til er et allment kjent faktum. Norden er her, ikke der. Skandinavia er her, ikke der. Urfolket i Norge er germanere, og urfolket i Polen er slavere. Vi er av samme storrase, der har du rett. Men vi er ikke helt den samme folkegruppe, og går derfor ikke under den samme benevnelse. Når man påpeker dette, er det ingen grunn til å føle seg støtt, det er bare… Les mer »

Motstandsmann
Motstandsmann
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Håndfast? Det er jo bare en masse langsøkte påstander.

Nordboer
Svar til  Motstandsmann
4 år siden

Hvis hele verden mener dette burde det være lett for ham å vise til et leksikon.

Motstandsmann
Motstandsmann
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Finnes ingen uenighet om hva Norden er og hvilket geografisk område som inngår i dette.

Norden som begrep ble brukt av vikingene og bestod først av Norge, Sverige, Danmark og Island. Land som Finland og Grønland ble senere inkludert. Dette var altså land som lå i Nord og var befolket av nordboere.

https://snl.no/Norden
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nordic_countries
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Norden

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Motstandsmann
4 år siden

Men tenker du at NMR skal gi ryggen til F.eks Polen og polakker som har litt slavisk i seg? Altså, det er jo mange slavere som har blondt hår, blå øyne og deler ganske så like tradisjoner som Skandinavere. Finnes slavere med 90% arisk i seg. Litt morsomt når f.eks folk i Skandinavia med brunt hår fornekter et NS samarbeid med folk av slavisk genetikk når dem trossalt har den genetikken i seg selv. Vikingene fraktet mange slavere til Skandinavia, derfor har en del nordmenn mørkt hår i dag, og brune øyne. Grunnen til at det er så mange blonde… Les mer »

Martin
Martin
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Returning Ghost.. hvorfor må du alltid ta ting folk sier ut av kontekst.. Fordi om Polen og andre land i Europa ikke tilhører Norden, skal vi ikke vende de ryggen.. hvor får du det i fra..??? Jeg er blond selv (ikke «skinnhead») og ser ikke noe problem med samarbeid med noen folkeslag (((unntatt ett))) i verden .. Kommer du til den konklusjonen kun fordi jeg nevner det faktum at Polen og Tyskland ikke er en del av Norden, og at de fleste polakker er slavere og ser på seg selv som slavere? Hold deg on topic og slutt å gris… Les mer »

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Martin
4 år siden

Altså, Du mener jo selv at Tysklands befolkning opprinnelig er Nordisk, men du nekter å erkjenne Tyskland som Norden. Sikkert mye vi kunne snakket om.

Skal slutte og «tilgrise» kommentarfeltet med svada.

Motstandsmann
Motstandsmann
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Du blander kortene. At det bor mennesker med nordiske trekk i Tyskland gjør ikke Tyskland til Norden.

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Motstandsmann
4 år siden

Dem har ikke bare Nordiske «trekk», dem er av Nordisk biologi. Det var jo dette Hitler påpekte også. Det samme med Frankrike, og resten av Norden . Men skal holde kjeft og overlater mitt poeng til Vikernes;

Ps; Ikke døm videoen utifra overskriften på denne linken.
Anbefaler hverm som helst og sjekke ut denne videon fra Start til Slutt;

Det er svært viktig at alle med Arisk opprinnelse forstår akkurat dette.

https://www.youtube.com/watch?v=rprBLT8SPjg

Velden
Velden
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Jeg har grønne øyne og kunne aldri tenkt meg å gå i bunad. Ei heller kunne jeg aldri tenkt meg å putte stereotypiske oppfatninger på hva som er akseptabelt, optimalt ell. inn i noe NS debatt.

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Velden
4 år siden

Tror ikke du har fått med deg hele debatten. Du er nok en av dem som bare hopper inn midt i debatten og tror du har fått med deg nok. Jeg har da aldri sagt at du må bruke bunad. Ditt utsagn har ikke noe med mitt poeng og gjøre. Poenget er at Polen og Norge har ganske lik tradisjonell kultur og jeg brukte bunad/ kulturelle klær som et eksempel .

Velden
Velden
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Tror, er nok, bare, tror, fått, jeg, aldri, må, ditt ikke mitt, gjøre, ganske, brukte, som et, eksempel.

Innholdsrike poster du har.

Hva din oppfatning er viser du klart, men du elsker å ikke forstå. Og isteden legge til og fortsette din giftige aktivitet.

Ja jeg har vært smålig her. Du inspirerer «stort».

Arngard
Arngard
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Du blander nok kortene litt, Returning ghost. Området her vi bor, samt Sverige, Danmark, Island, Finland og Grønland kalles Norden. Områder som Tyskland kalles ikke Norden, men Sentral-Europa. Og slaviske områder kalles Øst-Europa. Angående folket som bor i disse områder, er blant annet tyskerne også germanere som oss her i Norden, om du skal bruke det begrepet. Mens eksempelvis polakker er hva man kaller slavere, et broderfolk. Videre har man de man kaller baltere som du finner i land som Estland, Latvia og Litauen. Og man har også keltere, som man kan finne i Vest-Europa, Irland, Wales, Skottland, dog noe… Les mer »

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Arngard
4 år siden

Ja, men hvorfor ikke bare kalle det Norden hele pakka. Vi har samme biologi og kulturen vår er ganske lik over hele Nord Europa . Tragisk at det må være slike Skillevegger. Disse skilleveggene kan ikke fortsette og existere. Da vil NS aldri vinne .

Velden
Velden
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Å himmel og hav hva er det du sier. Dette er alarmerende. Vi må alle sammen lage nye flyvere og løpe ut med roperten i hånda med ny geografisk informasjon. Særskilt utviklet av NS til hensikt i å sikre seieren i noe bare du vet. Der du er flink nok til å spå fremtiden ved å legge til rette for det i debatt.

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Velden
4 år siden

Hva var Hitlers budskap til folk i Europa med blondt hår og blå øyne da? At vi skulle blodkritisk fokusere på våre små kulturelle forskjeller, eller Forenes som et Arisk folk ?

(Kan også evt kalles et Nordisk folk.)

Ps; Jeg begynner og lure på om enkelte av dere er betalte kommunist troll, eller bare Totalt dis orienterte.

Velden
Velden
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Blodkritiske Hitler, som du selv sier. Eller hva? Hvem betaler deg da? Vi får ihvertfall ikke betalt og det vet du!

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Velden
4 år siden

Hvorfor jeg nevner Hitler og blodkritisk? Jeg insuerer at dere er blodkritiske til Hitlers Ideologi. For det er nemlig Hitlerinspirert ideologi jeg skriver om her i kommentarfeltet, men det skjønner jo ikke dere liksomNasjonalSosialister. Hva har jeg skrevet som er sååååå gæææærnt og feil ? Greia er det at jeg mener det ikke bør være noe galt i at Nord Europa med et Arisk/Nordisk folkeslag skal kunne gå under kategorien NORDEN.

Hvorfor dere behandler meg som en jøde kun fordi jeg skriver om det , vet jeg ikke.

Velden
Velden
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Du insinuerer også at der er et dere.
Jeg har 1488 svar til deg. Hvilken inspirasjon du innehaver vet man ikke, men man vet hvordan den smaker.

Motstandsmann
Motstandsmann
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Absolutt, ta gjerne med Sør-Afrika, USA og Australia i samme slengen.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

@RG. Du kan jo tenke på å starte en youtubekanal og bli en slags allvitende guru. Kommentarene dine forteller mest av alt om egoet ditt. Tror neppe Varg synes det er kult at du er fan av ham heller.

Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Anonymsurfer
4 år siden

Youtubekanal? Det er faktisk planen og Takk for komplimentet. Men i motsetning til deg Anonymsurfer så skriver jeg ikke her fordi jeg har så sterkt behov for og fremstå intellektuell og stadig være best. Skriver ting jeg har studert og lest nøye blandet med min egoistiske individualistiske selvstendige logiske unike tankegang. Mye av min kunnskap, egentlig meste rundt dette temaet kommer i fra Varg inspirasjon og Varg sine perspektiver og jeg tror han syns det er veldig Ok at noen belyser hans temaer. Det handler om og klare tenke selv. En trenger ikke ALLTID og slå opp i et leksikon… Les mer »

Velden
Velden
Svar til  Returning Ghost
4 år siden
Returning Ghost
Returning Ghost
Svar til  Velden
4 år siden

Velden; Alt du gulper opp er møkk og spy. Ikke en eneste ting du har skrevet er saklig eller har noe som helst og gjøre med hva som blir skrevet.

Du skriver som en 55 år gammal fyllik som ikke har et liv.

Velden
Velden
Svar til  Returning Ghost
4 år siden

Tydelig noe galt her ja. Er vel en elefant i rommet som skaper baluba blant gjestene.

Arngard
Arngard
4 år siden

Godt å se at det rører seg i Danmark også. Og ikke minst at vennskapsbånd knyttes til en seriøs og bra organisasjon i Tyskland.

Rogaland
Rogaland
4 år siden

Historisk! 😀

Martin
Martin
4 år siden

Fine bilder ?