Hjem Nyheter Den russisk-ortodokse kirke støtter lov mot homopropaganda

Den russisk-ortodokse kirke støtter lov mot homopropaganda

4

RUSSLAND Den nye loven mot å propagandere for homoseksualitet i samfunnet støttes av Den russisk-ortodokse kirke. En talsmann for den russiske kirken mener dog at det er galt å trakassere folk på grunn av seksuell legning.

Patriark Kirill av Moskva, Den russisk-ortodokse kirkes overhode. Foto: The Presidential Press and Information Office, (CC BY 4.0) via Wikimedia Commons.

Russland er på vei til å oppdatere sin nesten 10 år gamle lov som forbyr homopropaganda mot mindreårige. Ifølge det nye lovforslaget, som ble enstemmig vedtatt av statsdumaen, blir det ulovlig å spre homopropaganda overhode, eller å i det hele tatt hevde at homoseksuelle relasjoner er likeverdige med heteroseksuelle.

Lovforslaget får nå støtte av Den russisk-ortodokse kirke, som i motsetning til mange andre kristne kirker og samfunn ikke omfavner homolobbyen. Vladimir Legoyda, som er talsmann for Den russisk-ortodokse kirke, ble nylig intervjuet og forklarte da kirkens posisjon.

– Å vise sine syndige handlinger, forsøke å involvere andre i dem, burde motarbeides av loven, sier Legoyda.

Samtidig oppfordrer han folk til å ikke trakassere eller fornedre folk med avvikende seksuelle legninger. Rådet til de som har homoseksuelle tendenser er å snakke med en prest, eller «i det minste en terapeut» for å forsøke å få hjelp, sier Legoyda.

Talsmannen diskuterte også konseptet med å «komme ut av skapet» som et eksempel der folk gjør sin seksuelle legning til en «propagandahandling». Dette ettersom man gjør det med en forventning om vilkårsløs støtte og godkjenning fra personer som ser seg som «progressive». Ifølge Legoyda har det moderne samfunnet fullstendig mistet konseptet om «privatliv», hvor all form for seksualitet bør begrense seg.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
3 måneder siden

Denne «åndskampen» er like viktig som krigen på slagmarken, den illustrerer det moralske og religiøse forfall i Vesten, og derigjennom i så vel den katolske(les; pave Franz), som den protestantiske kirke(les; den feminiserte, homovennlige kirken i Nord-Europa). Godkjenning av LHBTQ og globohomo er sikre endetidstegn, mens Russland og Kina ikke tillater homopropaganda, på linje med mange arabiske og afrikanske land.

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
3 måneder siden

Selv ordet «pederast» brukes i Russland som banning og ytterst forakt, men vesten-orienterte liberaler prøver å smitte russisk mentalitet med giftige homo propaganda, som nå er straffbar. Ingen toleranse til homo-produktene.

Chabad Lubavitch
Chabad Lubavitch
3 måneder siden

Methamfetamin misbrukeren Sturla Berg Johansen kom jo ut av skapet som homofil på åpningen av sitt nye show «Damenes aften» i 2009. Nå er han sammen med ei dame. Men hva gjør en ikke for litt goodwill og pr.

Straight Pride
Straight Pride
3 måneder siden

Akkurat her sier jeg meg enig med de kristne, selvom de kristne tilsynelatende er like forvirra som de homofile.