Hjem Nyheter “Den russiske regjeringen var ikke kilden til WikiLeaks”

“Den russiske regjeringen var ikke kilden til WikiLeaks”

UTENRIKS WikiLeaks’ grunnlegger forteller i et intervju at Russland ikke var kilden til de hackede e-postene som avslørte korrupsjon hos demokratene.

https://www.youtube.com/watch?v=poqRBQJlte4

WikiLeaks grunnlegger Julian Assange fortalte nylig i et intervju med den konservative nyhetsankeren Sean Hannity at hverken Russland eller andre nasjonalstater var kilden til de hackede e-postene som avslørte korrupsjon hos Hillary Clintons valgkampanje.

Etter Donald Trumps valgseier har flere vestlige massemedier beskyldt Russland for å stå bak hackingen av e-postene til demokratenes kampanjeleder John Podesta, og kommet med påstander om Vladimir Putin har prøvd å påvirke det amerikanske valget. De ubegrunnede påstandene har blant annet ført til at en koordinert hets-og sensurkampanje mot det de kaller «falske nyheter», som er alternative nyhetsider og uavhengige kilder som avslører systemets løgner, korrupsjon og andre ubehageligheter.

LES OGSÅ: EU og Nato skal bekjempe «falske nyheter» – vil tilrettelegge virkeligheten

Politikere i EU bruker nå hva som ser ut som en regelrett løgn for å rettferdiggjøre deres kamp mot ytringsfriheten, samt for å forfølge media som sprer den ubehagelige sannheten om systemets løgner og folkeforakt i spørsmål gjeldende masseinnvandringen, globale interesser, internasjonal storfinans og den militære konflikten i Syria.