Hjem Nyheter Europa Den svarte komikeren Dieudonné utestenges permanent fra Facebook etter kritiske tekster mot...

Den svarte komikeren Dieudonné utestenges permanent fra Facebook etter kritiske tekster mot jøder

0

FRANKRIKE Den svarte komikeren Dieudonné M’Bala M’Bala har lenge vært utsatt for jødisk forfølgelse etter å ha uttalt seg kritisk om jødiske og sionistiske bevegelser.

Komikeren Dieudonné M’Bala M’Bala. Foto: Bertrand Guay. AFP

Dieudonné M’Bala M’Bala har lenge våget å stå opp for ytringsfriheten i Frankrike. Dette har han måttet betale en høy pris for, spesielt ettersom han har våget å direkte kritisere den jødiske makten i både Frankrike og verden forøvrig. Ifølge Al-Jazira har Facebook nå utestengt han permanent og han hadde allerede blitt utestengt fra Youtube tidligere. Begge medieforetakene kontrolleres av jødiske individer. Dieudonné hadde over 1,3 millioner følgere på Facebook og 400 000 på Youtube.

Den jødiske organisasjonen The International League Against Racism and Anti-Semitism (LICRA) som har sin tronestol i Frankrike, jubler over beslutningen. De har lyktes med ett delmål, det å tyste ned Dieudonné for kritikken hans mot de og andre jødiske virksomheter.

Dieudonné har fra før blitt straffet av franske myndigheter for å ha skrevet kommentarer om jøder. Han har måttet betale flere tusen euro i bøter til organisasjoner som LICRA når de har halt ham til domstol, denne privilegerte muligheten har de takket være de franske lovene. I USA kalles slikt for «lawfare». De jødiske forsamlingene i Sverige forsøkte også å innstifte slike lover på 80-tallet, men mislyktes.

Den populære komikeren er kjent for armbevegelsen «Quenelle». Denne armbevegelsen erter visstnok opp jødiske individer rundt om i verden.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg