Hjem Nyheter Norden Den svenske kirke kaller Jesus for «hen»

Den svenske kirke kaller Jesus for «hen»

17

SVERIGE Den svenske kirke i Västerås har betegnet Jesus som «hen» i en annonse – et tiltak som det svenske folket har reagert svært kraftig på, ifølge en undersøkelse gjort av SVT.

Etter at Den svenske kirke i Västerås betegnet Jesus med det kjønnsnøytrale «hen» i en annonse har en debatt våknet til liv om politisk korrekthet i den svenske kirken. Kvinnen bak den kulturmarxistiske annonsen er domprost Susann Senter, som sier hun fikk seg en «tankevekker» etter å ha brukt to dager på såkalte likestillingsspørsmål.

— I teologien snakker vi om Jesus som sann Gud og sant menneske, og da inneholder det alt det menneskelige, som vi gjerne koder som mannlig eller kvinnelig. Vi tror det kan være litt frimodig å ikke kjønnskode Jesus, sier Senter.

Til tross for at statlige medier i form av Sveriges Radio og SVT Nyheter prøver å antyde at det å kalle Jesus for «hen» har vakt både positive og negative reaksjoner er den folkelige responsen svært tydelig. I en undersøkelse på SVT synes hele 81 prosent av de over 11 000 som i skrivende stund har stemt at kulturmarxismen må ta et steg tilbake og omtale Jesus som «han».

Kilder:
Svenska kyrkan kallar Jesus för ”hen”
Jesus kallas ”hen” av Svenska Kyrkan i Västerås
Jesus blev ”hen” i annons från Svenska kyrkan: ”Frimodigt”

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
17 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Nok et lite bevis for at kvinnenes(=feministenes), overtagelse og erobring av kirken, i Sverige som i Norge, har ført til utvanning, utydeliggjøring og gradvis destruksjon av gamle og evigvarende sannheter om Gud og mennesket. Kirken er fortapt, som skanse og forsvarsverk mot moralsk forfall og samfunnsmessig ødeleggelse. Og det var liberal teologi og aksept av kvinnelige «prester» og nå «biskoper» som førte til dette. I tillegg har kirken i praksis akseptert homoekteskap, bare med det forbehold at prester som ikke vil vie slike par kan reservere seg.

NordenSkjold
NordenSkjold
5 år siden

Hvilket kjønn det er på den jesusen dem tilber kan sikkert diskuteres, kunne vært en transe for alt en vet, men en ting er sikkert at stadig flere folk i dag har vanskelig for og akseptere at Menn er Menn og Kvinner er Kvinner, og at det alltid har vært slikt og skal fortsette og være slik . Den som har problemer med og akseptere Naturens lov og vei setter seg selv i en spiral som går nedover, enten dem vil eller ikke .

Johan G
Johan G
5 år siden

Dette tullet har virkelig gått i huet på folk. En ny religion for de aller sykeste.
Når man setter spørsmålstegn ved det mest åpenbare og visker bort rene fakta kun fordi man er redd for å støte personer som uten tvil skulle vært tvangsinnlagt på psykiatrisk der de kunne fått hjelp for sine sinnslidelser, jøsses…for en tid vi lever i. IQ-nivået må ha falt drastisk.

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Johan G
5 år siden

Kristendommen har alltid vært lett tilgjengelig for de aller sykeste ….

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Johan G
5 år siden

Kristendommen = Svakhetens gjemmekrok og nå jobber de aller sykeste der som ledere og «bærer frem sine fukter».

Martin
Martin
Svar til  Johan G
5 år siden
NordenSkjold
NordenSkjold
5 år siden

Alle i NMR er i mot judaismen , men har merket at en del støtter kristendommen, Kristendommen er av jødisk utskudd og det var den som ødela Skandinaviske kulturen i første omgang. Det er pga den at vikingkulturen forsvant, og det er pga den at Skandinavia ble så Tolerant at Skandinavia valgte åpne opp for Islam og alle andre influenser i verden av Abrahamittisk opphav. Selvfølgelig fikk jeg minus her ved og kritisere Kristendommen. Sannsynligvis ble kommentaren minusklikket av kristne, slik de kristne også er de eneste her inne som er u-enig når fakta blir sagt rett ut. Dem liker… Les mer »

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Der er de som mener at nasjonalisme og ikke minst nasjonalsosialisme ikke går sammen med tradisjonell kristendom, men den tidlige kristne æra var preget av en uforsonlig kamp mellom talmudisk jødedom og katolsk kristendom, og de kristne visste godt at jødene var ansvarlige for drapet på Jesus. Siden Luther og reformasjonen har vranglære av ulikt slag sneket seg inn og dessverre er mange kristne idag blinde for Satans synagoge og jødenes ødeleggelsesverk. En interessant kilde til kristent inspirert nasjonalsosialisme finnes her: https://soundcloud.com/florian-geyer-9
Mange svært gode podkaster, som rett nok krever konsentrert oppmerksomhet.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Åsatrufellesskapet Bifrost: «Hvis brudeparet består av samme kjønn, bytter man ut brud/brudgom der dette gjelder. Eventuelle seremonideler, lokale tradisjoner og/eller tekster kan legges til etter brudeparets ønske, i samråd med gode/gydje.» https://www.bifrost.no/seremonier/vigsel/vigselsseremoni

Homolobbyen tar seg til rette over alt. Det gjelder ikke bare i kristne miljøer.

Ola Nordmann
Ola Nordmann
5 år siden

Er ikke kristen, men seriøst «hen» greiene er jo bare sykt… Det forringer bare verdet til både menn og kvinner. Og det er nok hele hensikten.

Hanne
Hanne
5 år siden

Haha dette er bare totalt hjerneskadd. Er ikke kristen, men Jesus var da en kar. Og ikke et hen produkt.

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Hanne
5 år siden

Pass på så ikke du «krenker noens kristendom» nå Hanne .. 😉
Dem er sarte sjeler .

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  NordenSkjold
5 år siden

…sarte kristne sjeler som for eksempel hedersmedlemmet Vera Oredsson som er fast kirkegjenger. Hvis du ønsker henne kastet ut av bevegelsen så kan du jo kontakte ledelsen direkte;)

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Anonymsurfer
5 år siden

Godt Nytt År sarte sjel.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  NordenSkjold
5 år siden

Godt Nyttår niding.

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Anonymsurfer
5 år siden

Fordi jeg kritiserer en jødisk ideologi ? Når det kommer til hvem som skal være medlem og ikke så blir det opp til lederskapet og bedømme, ikke meg.

Min kritikk er rettet mot en ideologi først og fremst. Jeg har vært og vist trynet mitt til lederskapet. Har du? Tviler .

https://www.youtube.com/watch?v=C6FjGSM0qQo

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Anonymsurfer
5 år siden

Ja, uff for en niding en er fordi en ikke liker kristendommen og fordi en nevnte at Finland kanskje ikke var det aller viktigste akkurat nå*. Da er man automatisk en niding og skal brennes på stake. Du er likeså en skam for bevegelsen med dine stolte kristne dømmende holdninger som gjør det forbudt og komme med nye vinklinger. Min filosofi er at et medlem som automatisk er enig med absolutt alt og alle i en organisasjon, umulig kan være et trofast medlem ….

(Det er sånne som deg som hindrer progress og utvikling.)