Hjem Nyheter Norden Den svenske kirke kaller Jesus for «hen»

Den svenske kirke kaller Jesus for «hen»

SVERIGE Den svenske kirke i Västerås har betegnet Jesus som «hen» i en annonse – et tiltak som det svenske folket har reagert svært kraftig på, ifølge en undersøkelse gjort av SVT.

Etter at Den svenske kirke i Västerås betegnet Jesus med det kjønnsnøytrale «hen» i en annonse har en debatt våknet til liv om politisk korrekthet i den svenske kirken. Kvinnen bak den kulturmarxistiske annonsen er domprost Susann Senter, som sier hun fikk seg en «tankevekker» etter å ha brukt to dager på såkalte likestillingsspørsmål.

— I teologien snakker vi om Jesus som sann Gud og sant menneske, og da inneholder det alt det menneskelige, som vi gjerne koder som mannlig eller kvinnelig. Vi tror det kan være litt frimodig å ikke kjønnskode Jesus, sier Senter.

Til tross for at statlige medier i form av Sveriges Radio og SVT Nyheter prøver å antyde at det å kalle Jesus for «hen» har vakt både positive og negative reaksjoner er den folkelige responsen svært tydelig. I en undersøkelse på SVT synes hele 81 prosent av de over 11 000 som i skrivende stund har stemt at kulturmarxismen må ta et steg tilbake og omtale Jesus som «han».

Kilder:
Svenska kyrkan kallar Jesus för »hen»
Jesus kallas »hen» av Svenska Kyrkan i Västerås
Jesus blev »hen» i annons från Svenska kyrkan: »Frimodigt»