Hjem Nyheter Der Dritte Weg: Der vi finnes – kjemper tyskerne som løver!

Der Dritte Weg: Der vi finnes – kjemper tyskerne som løver!

TYSKLAND En aktivist fra den tyske nasjonale organisasjonen Der Dritte Weg ble nylig angrepet av seks venstreekstremister. Frihetskamp har oversatt den offisielle uttalelsen fra bevegelsen, som roser aktivistens mot og besluttsomhet i det han kjempet tilbake til tross for sin tallmessige ulempe.


Mange kamerater fra hele Europa har hørt om angrepet på et medlem av den tyske nasjonale bevegelsen «Der III. Weg» i Berlin. Frihetskamp presenterer her oversettelsen av den første offisielle uttalelsen fra Der Dritte Weg, om angrepet på aktivisten.

Torsdag kveld var det på an igjen: En gruppe venstreekstremister ville utføre sin politiske terror i ly av mørket. Men denne gangen var det noe annerledes: De lette etter et offer – og møtte en motstander! Seks av dem angrep et medlem av vår bevegelse som var på vei hjem fra trening. Fra et bakholdsangrep gikk de på ham uten forvarsel med pepperspray og kniver. Til tross for pepperspray i ansiktet, slag fra alle kanter og stikkskader, forsvarte den unge aktivisten seg som en løve mot den røde gjengen. Resultatet: To av angriperne kom seg ikke engang tilbake til syklene sine, de andre lot sine alvorlig skadde medsammensvorne ligge og flyktet!

To venstreekstremister og vår aktivist ble fraktet til sykehuset. Og det var ikke bare politiet som var involvert i etterspillet, men mange medlemmer av vår bevegelse viste sin solidaritet den kvelden og var aktive i hele området i et forsøk på å lokalisere de mistenkte. For en ting er klart: Angrepet på vårt medlem var et angrep på oss alle, og vårt felleskap er nå enda mer samlet! Det viktigste er at vår skadde aktivist har det bra under omstendighetene. Fremfor alt har han sendt et klart signal til omverdenen gjennom sitt besluttsomme motangrep: «Uansett hvilken situasjon du er i, om venstreekstremister er ute etter å ta livet ditt, eller om det politiske politiet vil gjøre deg til en kriminell, er det du som bestemmer om du er offeret eller seierherren!»

De neste dagene skal puslespillet fortsatt settes sammen, og bakgrunnen for den feige handlingen og informasjon om gjerningsmennene vil bli mer konkret. Reaksjonene på dette kommer til å være velfortjente. Men det umiskjennelige budskapet for denne kvelden er allerede klart: Ingen trenger å være et offer! Verken som individ eller bevegelse! Selv når du er overrasket og overmannet, kan du vinne – så lenge du aldri gir opp og har et modig hjerte som slår i brystet!.

Ikke vær et offer – bli en nasjonal revolusjonær!