Hjem Nasjonal kamp – Dere skal dømmes for hva som IKKE skrives på nettsiden

– Dere skal dømmes for hva som IKKE skrives på nettsiden

SVERIGE/«1984»: Ifølge svenske myndigheter skal Nordfront.se dømmes for «hets mot folkgrupp» (rasismeparagrafen) når man skriver noe positivt om Hitler uten at man eksplisitt tar avstand fra folkemord og rasebiologi.

Fredrik Vejdeland utenfor Örebro tingrett.
Fredrik Vejdeland utenfor Örebro tingrett.

Da Simon Lindberg skrev artikkelen «Hitlermåned i hele Norden», skulle han ha forklart i detalj hvorfor han anser at Adolf Hitler er «den største folkehelten i moderne tid». Dette hevdet aktor Fredrik Ingblad under mandagens rettssak i Örebro tingrett mot Fredrik Vejdeland, daværende ansvarlig utgiver av Nordfront.se.

Bare fire dager før den aktuelle artikkelen hadde blitt publisert, valgte svenske myndigheter å ikke innlede en forundersøkelse av en annen Nordfront-artikkel som hadde blitt anmeldt. Også den inneholdt en hyllest til Hitler i sammenheng med hans 125-årsdag.

Anledningen til at den første artikkelen ikke ledet til tiltale, var at den ikke hyllet «Hitlers rasebiologi», men hans velgjerninger i det sosialpolitiske området. Ifølge aktor skal en hyllest til nasjonalsosialismens «raseideologi» utgjøre «rasisme», da det var dette som ifølge ham «ledet til folkemord».

Til tross for at artikkelen «Hitlermåned i hele Norden» ikke heller inneholdt noen hyllest til rasepolitikken i det nasjonalsosialistiske Tyskland, anså aktor Ingblad at det var en kriminell publisering. Dette ettersom artikkelen ikke eksplisitt forklarer at det er sosialpolitikken man hyllet, og ikke folkemord. Aktor Ingblad mente derfor at det var ikke hva som var skrevet Vejdeland skulle dømmes for, men hva som ikke var skrevet.

– Hele argumentasjonen er virkelig absurd. Her må vi altså forklare hvorfor vi skriver noe positivt om Hitler slik at ikke inkvisitorer som Fredrik Ingblad kan gjøre langsøkte tolkninger av hva vi ikke skriver. Kan det bli mer «1984» enn dette? uttaler Vejdeland til Nordfront.

Fredrik Vejdeland på vei inn i rettsalen.
Fredrik Vejdeland på vei inn i rettsalen.

Videre anså Ingblad at retten skulle se bort ifra hvordan Nordfront selv tolker den nasjonalsosialistiske rasepolitikken. Ifølge Ingblad er det også irrelevant at Nordfront bestrider «holocaust» og aldri noensinne har hyllet folkemord, da det ifølge ham kan tolkes slik av en uinnvidd leser.

– Dette vil i så fall innebære at Nordfront kan dømmes på grunn av hva fordomsfulle mennesker, historieløse, eller rett og slett idioter, tolker inn i hva vi skriver, i stedet for hva vi faktisk skriver og mener. Jeg ser Ingblads utspill som et frontalangrep på ytringsfriheten, sier Vejdeland.

– Myndighetene angriper grunnloven og misbruker rettsvesenet for sine egne politiske mål, som åpenbart handler om å forby nasjonalistiske organisasjoner og på sikt også motstand mot flerkultur og masseinnvandring. Om noen burde tiltales, så er det Fredrik Ingblad og Justitiekansler Anna Skarhed.

Dommen faller om noen uker.

Dette budskap møtte Nordfronts utsendte i tingretten. Om noen uker får vi vite om tingretten mener alvor med «fri opinionsdannelse».
Dette budskap møtte Nordfronts utsendte i tingretten. Om noen uker får vi vite om tingretten mener alvor med «fri opinionsdannelse».

Les også:
Hitlermåned i hele Norden!
Fullt lovlig å hylle Adolf Hitler ifølge JK!
Hitlerfeiring i Stockholm