Hjem Nyheter Derek Chauvin dømmes for George Floyds død

Derek Chauvin dømmes for George Floyds død

USA Politibetjent Derek Chauvin dømmes skyldig på alle tre punkter og risikerer nå 40 års fengsel.

En tydelig påvirket George Floyd før pågripelsen.

Tirsdag kveld kom dommen mot politibetjent Derek Chauvin som var involvert i politiets inngripen mot George Floyd. Chauvin ble dømt på alle tre punkter: second-degree unintentional murder, third-degree murder og second-degree manslaughter.

Det var den 25. mai 2020 at en politipatrulje stoppet narkotikapåvirkede George Floyd ettersom han var mistenkt for å ha handlet med falske sedler. Under politiets inngripen gjorde Floyd motstand og nektet å ta på seg håndjern, noe som resulterte i at Floyd havnet på bakken med politibetjent Derek Chauvins kne hvilende på seg. Floyd døde under politiets inngripen.

Selv om politiets inngripen var brutal, er dette en relativt vanlig prosedyre for politiets inngripen i USA når kriminelle motsetter seg pågripelse. I følge obduksjonen døde Floyd fordi hans helseproblemer ble forverret av at politiet holdt ham fast. Det at han var sterkt påvirket av narkotika, gjorde ikke saken bedre. Bevis for at Floyd døde av medisinske årsaker, muligens utløst av narkotika, var imidlertid ikke noe Minneapolis-domstolen ønsket å lytte til.

Johnny Mercil, som trener politiet i bruk av makt, ble kryssforhørt av Chavins advokat Eric Nelson. Mercil fortalte at politiet blir trent til å bruke kneet sitt over skulderbladene og ned til bunnen av nakken, samt bruke sin kroppsvekt for å opprettholde kontrollen.

Advokaten viste deretter en serie med stillbilder tatt fra politibetjentens kroppskamera og spurte Mercil om han kunne si seg enig i at det kunne se ut til at Chauvins kne hvilte mer på Floyds rygg, skulder eller skulderblad i stedet for direkte på Floyds nakke. Mercil sa seg enig.

George Floyds død har blitt nådeløst utnyttet av anti-hvite krefter, noe som har ført til utallige drap på hvite, så vel som brente og plyndrede byer. Drapene på uskyldige hvite, eller lignende saker der hvite har dødd som følge av politiets inngripen, har imidlertid fått ekstremt begrenset dekning i den jødiskeide media i USA.

Medienes vinkling har pisket opp til lynsjestemning og rasekrig i USA.

Les også:
Obduksjonen bekrefter: George Floyd ble ikke kvalt til døde
FILM: Løgnene som satt USA i brann
Jøden George Soros finansierer «Avfinansier politiet»-bevegelsen i USA