Hjem Nyheter Derek Chauvin knivstukket i fengsel

Derek Chauvin knivstukket i fengsel

USA Politimannen som befant seg i sentrum av kontroversen som skapte BLM-opptøyene i USA sommeren 2020 skal ha blitt angrepet med kniv i fengsel.

Derek Chauvin. Bilde: Skjermbilde: Youtube.

Derek Chauvin, den amerikanske politimannen som ble dømt i sammenheng med dødsfallet til George Floyd i 2020, har blitt knivstukket i fengsel, ifølge AP.

Den 25 mai ble Chauvin filmet i sammenheng med en arrestasjon av Floyd der Chauvin holdt Floyd nede med kneet sitt i ni minutter. Videoen ble deretter brukt av en media-, og aktivistkampanje, i stor grad koordinert av den jødiske politiske strategisten Michael Podhorzer som kulminerte i raseopptøyer i USAs storbyer sommeren 2020, hvilket førte til 19 dødsfall i løpet av de to første ukene og en bølge av voldelig kriminalitet over USA som fortsetter til den dag i dag.

Chauvin ble dømt til 22 og 1/2 års fengsling den 20. april 2021. Rettsaken var ekstremt kontroversiell og beskyldt av mange stemmer på den amerikanske høyresiden for å være politisk fremfor juridisk. Det samme gjaldt de nøyaktige årsaksforholdet rundt Floyds død, ettersom han på tidspunktet hadde større mengder av det dødelige syntetiske opioidet fentanyl i kroppen.

Det rapporteres om at Chauvin for øyeblikket er medisinsk stabil.