Hjem Nyheter «Det er en nasjonal plikt å voldta kvinner som kler seg utfordrende»

«Det er en nasjonal plikt å voldta kvinner som kler seg utfordrende»

UTENRIKS En egyptisk advokat uttalte seg nylig om at det blant annet er en «nasjonal plikt» å voldta kvinner som kler seg utfordrende.

Nabih al-Wahsh

Den fremtredende konservative advokaten Nabih al-Wahsh deltok nylig i en paneldebatt på egyptisk TV der han diskuterte et utkast til en ny lov om prostitusjon. Han skal da blant annet ha sagt at det er en «nasjonal plikt» å voldta kvinner som kler seg utfordrende.

— Jeg ser at når en kvinne går omkring så er det en patriotisk plikt å seksuelt trakassere henne og en nasjonal plikt å voldta henne, uttalte al-Wahsh.

Ifølge en studie fra 2008 viste det seg at hele 83 prosent av de egyptiske kvinnene oppga at de hadde blitt seksuelt trakassert, og at 53 prosent av mennene skyldte på at «det var deres egen feil».

Etter al-Wahsh sin uttalelse har han mottatt sterk kritikk fra hele landet og Egypts National Council for Woman har meddelt at de nå kommer til å anmelde TV-kanalen. De kommer også til å anmelde al-Wahsh ettersom han oppmuntrer til uprovosert vold mot kvinner.

Kilde:
Egyptisk advokat: »Det är en nationell plikt att våldta tjejer som bär avslöjande kläder»