Hjem Nyheter – Det er ingen grunn til å tro at dette vil stoppe...

– Det er ingen grunn til å tro at dette vil stoppe opp

MASSEINNVANDRING: Stadig flere såkalte flyktninger velger å ta veien inn til Norge via Russland. Organisert menneskesmugling, ifølge politiet.

Neste stopp Norge? Bilde tatt ved den gresk-makedonske grensen.
Neste stopp Norge? Bilde tatt ved den gresk-makedonske grensen.

Ved grensevergangen på Storskog i Øst-Finnmark er kapasiteten sprengt, da stadig flere såkalte flyktninger velger å ta veien inn i Norge og Schengen via Russland. Stasjonssjef Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon forteller til VG at de fleste som ankommer er syriske menn mellom 20 og 40 år.

Ifølge Møllebakken er veien fra Syria via Russland til Norge, en snarvei til Schengen-området. Han forteller det kun er et spørsmål om penger.

– Faktum er: Hvis du har penger, kommer du deg fra Damaskus til Storskog på under 48 timer. Dette er en fasttrack til Schengen.

Kommer syklende

Møllebakken forteller at samtlige asylsøkere som krysser grensen fra Russland, ankommer på sykkel. Dette da det er forbudt, gjennom russisk lovgivning, å krysse grensen til fots. Syklene får asylsøkerne kjøpt av menneskesmuglerne.

– De fleste syklene er helt nye, på noen av dem henger plasten fortsatt på skruene. En fortalte at han hadde betalt 190 dollar for sin.

Asylsøker grysser grensen. Foto: Mattis Sandblad
Asylsøker grysser grensen. Foto: Mattis Sandblad

– Det er ingen tvil om at dette er organisert

Et par VG pratet med i Sør-Varanger, passerte grensen samtidig som en familie med syriske asylsøkere. Ifølge dem er det ingen tvil om at masseinnvandringen er organisert.

– Det stoppet to varebiler like ved den russiske grensestasjonen og slapp av minst seks personer med nye, fine sykler, forteller ekteparet, og legger til at den syriske familien som passerte grensen likt med de, kun hadde syklet i 150 meter.

Møllebakken er enig og forteller det kun er et spørsmål om penger. Ifølge ham hadde en flyktningfamilie hele 80 000 kroner i dollar da de ankom Norge.

– Det er ingen tvil om at dette er organisert. Det handler om penger.

dollars_650x400_41428066158-460x283Kapasiteten sprengt – tror antallet kun vil stige

Avdelingssjef ved Storskog grenseovergangssted, Stein Kristian Hansen, forteller til VG at kapasiteten ved overgangen er fullstendig sprengt, da de kun har utrustning og bemanning til å håndtere normal grensetrafikk.

Hansen forteller at asylsøkerne som ankommer blir fraktet til Kirkenes hvor de blir plassert på første tilgjengelig fly til Oslo. Der venter Politiets utlendingsenhet (PU) dem.

Etter ruten via Russland og inn til Norge har blitt kjent og fått stor spredning på sosiale medier, tror Politiet i Øst-Finnmark at antallet innvandrere kun vil øke i tiden fremover.

– Det er ingen grunn til å tro at dette vil stoppe opp.

Les også:

https://www.frihetskamp.net/2015/09/16/menneskesmuglere-avslort-masseinnvandringen-er-en-milliardindustri/
https://www.frihetskamp.net/2015/09/16/flyktninger-eller-lykkejegere/
https://www.frihetskamp.net/2015/09/16/kapasiteten-ved-norske-transittmottak-er-sprengt/
https://www.frihetskamp.net/2015/09/16/tyskere-ma-slutte-a-innbille-seg-at-nasjonen-skal-vaere-etnisk-homogen/

Kilde:

Her sykler Syria-flyktningene inn i Norge og friheten