Hjem Nyheter Norden – Det er leger, ingeniører og sykepleiere

– Det er leger, ingeniører og sykepleiere

ABSURDISTAN Sveriges statsminister Stefan Löfven er uenig i at Sverige har tatt imot for mange asylsøkere. «Vil heller bo i et land som vokser enn et land som krymper», anser Löfven.

Lofven

Sveriges statsminister Stefan Löfven besøkte nylig Norge og Utøya og kom da med en rekke uttalelser til den norske pressen. Blant annet ble Löfven konfrontert med at Sverige en rekke ganger har blitt benyttet som skrekkeksempel hva gjelder asyl- og innvandringspolitikk.

Löfven avfeide til pressen at Sverige har tatt imot for mange asylsøkere. Det viktigste for ham er nemlig at et land vokser, og ikke krymper. Han mener også at det, i motsetning til de faktiske forhold, er mange velutdannede blant asylsøkerne.

– Jeg vil mye heller være statsminister i et land som vokser enn et land som krymper. Vi har en utfordring, men vi har også en stor mulighet. Vi trenger arbeidskraft i velferdssektoren og i eldreomsorgen, og det er leger, ingeniører og sykepleiere blant dem som kommer.

masseinnvandring

Sverige tok imot over 160 000 såkalte flyktninger i løpet av 2015 og sliter med både parallellsamfunn og lovløse områder. At disse på noen måte skulle vært koblet til masseinnvandringen, mener statsministeren er helt feil.

– Vi har områder i Sverige som har problemer, ja. Det er ingen tvil om det. Men man kan ikke gjøre en direkte kobling mellom kriminalitet, gjengkriminalitet, i Sverige og innvandring. Det går ikke.

For å få bukt med blant de lovløse områdene, hvor det kastes både håndgranater og steiner mot politi, brannvesen og ambulansepersonell, mener statsministeren at man må være «tøffe», og da mot «kriminaliteten».

– Samtidig skal vi være tøffe mot kriminaliteten og aldri akseptere at man kaster stein på politi, ambulansepersonell eller brannmenn.

Kilde:
Löfven: Innvandringen byr på muligheter