Hjem Nyheter – Det er tillatt å voldta ikke-jøder i krigstid

– Det er tillatt å voldta ikke-jøder i krigstid

ISRAEL Det israelske regimet har utnevnt en ny sjefsrabbiner over landets væpnede styrker. Eyal Karim, som rabbineren heter, har blant annet gitt uttrykk at det er greit å voldta ikke-jøder i krigstid, blant annet fordi slike omstendigheter «tåkelegger folks identiteter».

Oberst og rabbineren Eyal Karim.
Obersten og rabbineren Eyal Karim.

Oberst Eyal Karim heter rabbineren som nå av det israelske regimet har blitt utnevnt til å være den åndelige lederen over kjeltringstatens militære styrker. Karim er mest kjent for sine rasistiske og kvinnefiendtlige uttalelser, hvor han med støtte fra jødiske religiøse tekster, har uttalt at det er tillatt for israelske soldater å voldta ikke-jøder.

Rabbinerens resonnement ble publisert allerede i 2002 på en jødisk hjemmeside med spørsmål og svar der han fikk svare på spørsmålet: «Er det tillatt i vår tid for en IDF (Israeli Defence Force) soldat å for eksempel voldta jenter i forbindelse med kamper, eller er det forbudt?».

Svaret ble et komplisert argument om at menneskers identiteter «fjernes» i krigstid og at det derfor er helt riktig å voldta. Videre mente Karim at toraen tydelig sier at krig fjerner visse forbud rundt seksuell omgang, blant annet forbudet mot å voldta ikke-jødiske kvinner. Til slutt konstaterte han at det viktigste i krigstid er å opprettholde de militære styrkenes stridsevne og at man derfor, for allmennhetens beste, må tillate soldatene å oppfylle sine ondskapsfulle lyster.

Selv om Israels regime får sterk kritikk for utnevnelsen av Karim, så har mange uttrykt at dette er helt på linje med landets politiske utvikling omkring disse spørsmålene. Tidligere uttrykte blant annet Isralels forsvarsminister Avigdor Lieberman at man bør halshugge «lojale arabiske medborgere».

Kilde:
Ny chefsrabbin för Israels armé: «Det är tillåtet att våldta icke-judar»
New Top Rabbi of Israeli Army: It’s OK to Rape Non-Jewish Women