Hjem Nyheter Det greske regimet fjerner Gyllent Daggrys partistøtte

Det greske regimet fjerner Gyllent Daggrys partistøtte

HELLAS: Det greske parlamentet vedtok nylig et lovforslag som effektivt kutter Gyllent Daggrys partistøtte. Vedtaket er det siste i en lang rekke angrep mot det nasjonalistiske partiet den seneste tiden.

last-ned3_ny

På onsdag morgen stemte 235 av 300 parlamentsmedlemmer i Athen igjennom et lovforslag som suspenderer all statlig støtte til et parti hvis ledere, eller ti av deres parlamentsmedlemmer, er tiltalt for å være involvert i en «kriminell organisasjon» eller «terroristiske handlinger».

Loven, som virker spesifikt være myntet på Gyllent Daggry, kommer i kjølvannet av en lang rekke fiendtlige uttalelser fra ledende greske politikere, deriblant Hellas sin statsminister Antonis Samaras, som ved et besøk hos Den Amerikanske jødiske komité i New York uttalte at han: «sverger å utrydde det ekstreme partiet Gyllent Daggry».

Statsminister Antonis Samaras taler i New York.
Statsminister Antonis Samaras taler i New York.

Gyllent Daggry er per i dag det tredje største partiet i Hellas, noe som gjør at partistøtten for 2013 utgjør i overkant av syv millioner kroner i statlig støtte. Tapet av partistøtten vil unektelig utgjøre et stort økonomisk tilbakeslag for partiet, men også for det greske folket ettersom partiet er kjent for å bruke mye av sine ressurser til å hjelpe fattige etniske grekere, som for eksempel via sine matutdelinger.

Fra før av sitter Gyllent Daggrys partileder Nikolaos Michaloliakos, nestleder Christos Pappas og Yiannis Lagos varetektsfengslet tiltalt for å lede nettopp en «kriminell organisasjon». Det har i gresk og internasjonal presse også vært antydet at Gyllent Daggry kan bli tiltalt for høyforræderi ettersom aktoratet i saken har hevdet å ha funnet bevis for at Gyllent Daggry har planer om et statskupp og ønsker å «styrte det demokratiske systemet». Informasjonen oppgis ha kommet fra tre «anonyme vitner» som sies være tidligere medlemmer av partiet. Om noen av Gyllent Daggrys medlemmer blir tiltalt og funnet skyldig i høyforræderi – skulle straffen for dette innebære en livstid i fengsel.

På hvilken måte Gyllent Daggry vil påvirkes av regimets siste angrep gjenstår å se, men partiets popularitet blant den greske befolkningen har ihvertfall økt, til tross for regimets og medias utallige angrep.

Relaterte artikler:
WJC: – Vi oppfordret Hellas’ regjering til å forby Gyllent Daggry
– Sionister og EU står bak aksjonene mot Gyllent Daggry
Motstandsbevegelsen krever umiddelbar løslatelse av Nikolaos Michaloliakos
Systemet vs. Gyllent Daggry: Fjerde dag i retten
Systemet vs. Gyllent Daggry: Tredje dag i retten
Systemet vs. Gyllent Daggry: Andre dag i retten
Systemet vs. GYllent Daggry: Første dag i retten
Gyllent Daggrys ledere må møte i retten på tirsdag
Lederen for partiet Gyllent Daggry er arrestert

Kilde:
Greece cuts off state funding to far-right Golden Dawn party