Hjem Nyheter Det greske regimet fjerner Gyllent Daggrys partistøtte

Det greske regimet fjerner Gyllent Daggrys partistøtte

1

HELLAS: Det greske parlamentet vedtok nylig et lovforslag som effektivt kutter Gyllent Daggrys partistøtte. Vedtaket er det siste i en lang rekke angrep mot det nasjonalistiske partiet den seneste tiden.

last-ned3_ny

På onsdag morgen stemte 235 av 300 parlamentsmedlemmer i Athen igjennom et lovforslag som suspenderer all statlig støtte til et parti hvis ledere, eller ti av deres parlamentsmedlemmer, er tiltalt for å være involvert i en «kriminell organisasjon» eller «terroristiske handlinger».

Loven, som virker spesifikt være myntet på Gyllent Daggry, kommer i kjølvannet av en lang rekke fiendtlige uttalelser fra ledende greske politikere, deriblant Hellas sin statsminister Antonis Samaras, som ved et besøk hos Den Amerikanske jødiske komité i New York uttalte at han: «sverger å utrydde det ekstreme partiet Gyllent Daggry».

Statsminister Antonis Samaras taler i New York.
Statsminister Antonis Samaras taler i New York.

Gyllent Daggry er per i dag det tredje største partiet i Hellas, noe som gjør at partistøtten for 2013 utgjør i overkant av syv millioner kroner i statlig støtte. Tapet av partistøtten vil unektelig utgjøre et stort økonomisk tilbakeslag for partiet, men også for det greske folket ettersom partiet er kjent for å bruke mye av sine ressurser til å hjelpe fattige etniske grekere, som for eksempel via sine matutdelinger.

Fra før av sitter Gyllent Daggrys partileder Nikolaos Michaloliakos, nestleder Christos Pappas og Yiannis Lagos varetektsfengslet tiltalt for å lede nettopp en «kriminell organisasjon». Det har i gresk og internasjonal presse også vært antydet at Gyllent Daggry kan bli tiltalt for høyforræderi ettersom aktoratet i saken har hevdet å ha funnet bevis for at Gyllent Daggry har planer om et statskupp og ønsker å «styrte det demokratiske systemet». Informasjonen oppgis ha kommet fra tre «anonyme vitner» som sies være tidligere medlemmer av partiet. Om noen av Gyllent Daggrys medlemmer blir tiltalt og funnet skyldig i høyforræderi – skulle straffen for dette innebære en livstid i fengsel.

På hvilken måte Gyllent Daggry vil påvirkes av regimets siste angrep gjenstår å se, men partiets popularitet blant den greske befolkningen har ihvertfall økt, til tross for regimets og medias utallige angrep.

Relaterte artikler:
WJC: – Vi oppfordret Hellas’ regjering til å forby Gyllent Daggry
– Sionister og EU står bak aksjonene mot Gyllent Daggry
Motstandsbevegelsen krever umiddelbar løslatelse av Nikolaos Michaloliakos
Systemet vs. Gyllent Daggry: Fjerde dag i retten
Systemet vs. Gyllent Daggry: Tredje dag i retten
Systemet vs. Gyllent Daggry: Andre dag i retten
Systemet vs. GYllent Daggry: Første dag i retten
Gyllent Daggrys ledere må møte i retten på tirsdag
Lederen for partiet Gyllent Daggry er arrestert

Kilde:
Greece cuts off state funding to far-right Golden Dawn party

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
1 år siden

[…] og EU står bak aksjonene mot Gyllent Daggry Gyllent daggry avslører politisk forfølgelse Det greske regimet fjerner Gyllent Daggrys partistøtte Hellas’ tredje største parti utestenges fra Twitter Det blodige attentatet mot Gyllent daggry […]