Hjem Nyheter Det hvite hus: «Russlands krig er antisemittisk»

Det hvite hus: «Russlands krig er antisemittisk»

2

UTENRIKS En ny rapport som ennå ikke er publisert av Det hvite hus angriper Russlands «spesielle militæroperasjon» i Ukraina for å være «antisemittisk». Bak står mektige jødiske lobbygrupper som hevder at det er antisemittisk å kjempe mot Ukraina.

USAs president Joe Biden. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0).

Det er Jerusalem Post (JP) som har fått tak i en rapport fra det amerikanske utenriksdepartementet, som hevder seg å ville «avvæpne russisk desinformasjon» om krigen i Ukraina.

Avisen skriver at rapporten inneholder «drepende kritikk» av Russland, hvorpå den russiske regjeringen omtales som «antisemittisk» og anklager dem for å «utnytte jødisk lidelse ved å hevde at krigen mot Ukraina er en denazifiseringsoperasjon».

«For å tjene sine rovmål, utnytter Kreml lidelsen til alle de som overlevde andre verdenskrig og overlevde holocaust. Når man gjør dette, trekker man fokus vekk fra kritisk viktig globalt arbeid for å bekjempe antisemittisme og i stedet forplante en av de mest lumske formene for antisemittisme: Holocaust-forvrengning», skriver Utenriksdepartementet i rapporten, sitert av JP.

Ifølge JP har Det hvite hus sitert ulike historikere og jødiske maktgrupper som Yad Vashem og USAs «holocaust»-museum for å legge tyngde bak argumentene sine. I tillegg skal den inneholde bilder av Ukrainas jødiske president Volodomyr Zelenskyj iført en kippah, flankert av en gruppe ortodokse jøder, foran Klagemuren i Jerusalem som han besøkte i 2020.

«Med antisemittisme på fremmarsj rundt om i verden, er det nødvendig for oss alle å påpeke denne spesielt ondskapsfulle formen for russisk desinformasjon», heter det i rapporten.

Russlands militæroperasjon i Ukraina har skapt store spenninger mellom Kreml og verdensjødedommen, og da spesielt forholdet til Israel. Av Russlands 18 mektigste jødiske oligarker har ingen av dem offentlig vist støtte til krigen i Ukraina, noen av dem har fordømt krigen og minst én har allerede forlatt Russland til fordel for Israel. Dette har også Moskvas overrabbiner Pinchas Goldschmidt gjort, samtidig som Kreml har advart en av Russlands mektigste jødiske lobbygrupper om å begynne å «følge russisk lov eller å stanse all virksomhet umiddelbart».

Rapporten fra det amerikanske utenriksdepartementet skal frigis mandag, samme dag som Russland har innkalt til et møte i FN der de har til hensikt å «motbevise» påstander om at Russlands «nazist-anklager» mot Ukraina er overdrevne.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
6 måneder siden

Vi ser mønsteret, kjent fra historien om det turbulente forholdet mellom Russland og jødedommen, kfr Solzhenitsyns bok «Two Hundred Years Together». Russerne har dyrekjøpt erfaring med gudløse kommunister, aka for det meste jøder, i form av det ateistiske bolsjevikiske diktaturet gjennom over 70 år, og jødene vet dette. Derfor tripper de, nervøst. Men deres trofaste allierte og filosemittiske «attack dog» USA, kan fritt anklage Kreml og Putin for antisemittisme når de og Europa(EU og NATO), planlegger «full on» krig mot Russland.

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
6 måneder siden

Det viktigste Russlands fiende er innerst fiende nemlig jødedommen, som giftig «tro» på åndløse materialismen og falske historiske myter om holocaust osv. Jødedommen må fjernes fra russisk kultur og forbys som pervers ideologi og døds bringende praksis. Ellers Putin vinner aldri over mektige korrupte krefter.