Hjem Nyheter Det hvite hus: Trump «spøkte» da han hyllet WikiLeaks

Det hvite hus: Trump «spøkte» da han hyllet WikiLeaks

1

USA Under den amerikanske presidentkampanjen i 2016 kunne ikke Donald Trump prise WikiLeaks nok. Nå når Julian Assange er arrestert er presidenten dog overhode ikke like glad i organisasjonen og ifølge Det hvite hus «spøkte» Trump bare under presidentkampanjen.

«Jeg vet ingenting om WikiLeaks, det er ikke min greie» svarte USAs president Donald Trump da en journalist spurte ham om han fortsatt elsker WikiLeaks, nå når grunnleggeren Julian Assange er arrestert i Storbritannia og USA har begjært ham utlevert.

Under den amerikanske presidentkampanjen i 2016 derimot priste Trump WikiLeaks gjentatte ganger, spesielt med tanke på at de lekket informasjon som skadet Demokratene og Trumps hovedrival Hillary Clinton.

– Jeg elsker WikiLeaks! Jeg kan ikke få nok av det! ropte Trump i kampanjens sluttfase.

Siden valget har det dog vært relativt stille fra Trump om WikiLeaks, samtidig som hans administrasjon har vært sterkt fiendtlig til organisasjonen. Trumps utenriksminister Mike Pompeo har eksempelvis sagt at WikiLeaks er en «ikke-statlig og fiendtlig etterretningstjeneste som ofte går Russlands ærend». Han mener også at organisasjonen «later som at Det første tillegget [til USAs konstitusjon] beskytter dem fra rettferdigheten» og har proklamert at «vi ikke lengre kan gi Assange og hans kolleger rom til å bruke ytringsfrihet-verdier mot oss».

Nå forsøker Det hvite hus også å bortforklare Trump helomvending i WikiLeaks-spørsmålet.

– Åpenbart så spøkte presidenten under kampanjen i 2016, kommenterer Det hvite hus’ talsmann Sarah Sanders Trumps tidligere uttalelser.

Det var isåfall ikke bare «én spøk» som presidenten dro. En journalist fra MSNBC skal under pressekonferansen ha påminnet Sanders om at Trump bare den siste måneden av presidentkampanjen skal ha nevnt WikiLeaks 141 ganger.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
3 år siden

Snakk om løgner til politiker. Trump må ha slått alle rekorder på løgn.