Hjem Artikler Kommentar Det råder ingen mangel på organisasjoner

Det råder ingen mangel på organisasjoner

0

KOMMENTAR Tilstedeværelsen av utbryterfalanger og nye organisasjonsformasjoner innen den nasjonale bevegelsen har som regel alltid vært et destruktivt fenomen. Det har tjent kreftene som ønsker å skade oss ved å sabotere den organiserte motstanden med ulike klassiske metoder. De nye formasjonene er ofte initiert av etterretningstjenesten.

Tyrrunefanen. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen

Når en ny organisasjon eller et nytt parti dannes, kan det i startfasen være stor pågang av rekrutter som synes det er spennende når noe «nytt» skjer. Nye formasjoner bidrar også ofte til å tiltrekke seg individer som for sine egne formål jakter på lederstillinger og søker sosial gruppetilhørighet. Store visjoner om kommende suksesser, drømmer om gode resultater preger den tidlige entusiasmen. Etter en stund vil følelsene stabilisere seg når virkeligheten med å oppnå den minste ting betyr disiplin og hardt arbeid, som ikke alltid er direkte «gøy». Det krever også troskap og konsistens, begreper som det moderne mennesket har vanskeligheter med å forstå.

Nasjonal kamp er ikke en individuell hobby

Når det gjelder den enkelte som tidligere har stått blant det jublende publikummet og fått utløp for sine euforiske følelser, viser det seg at mange ikke duger bedre enn å være passive tilskuere og tenkere. Forholdet er nemlig slik at nasjonal organisering ikke kan sees på som synonymt med verken åndelig eller sosial selvrealisering. Strålende ideer, revolusjonerende teorier eller en dypere innsikt i tingenes tilstand betyr absolutt ingenting hvis det er begrenset til å være en individuell hobby. Ettersom den nasjonale kampen er basert på frivillighet, er det heller ingen mulighet for å pålegge folk å gjøre det de skal, selv om man til tider absolutt skulle ønsket det.

Avliv anarkistiske tendenser

Som moderne mennesker lider også mange av et sykelig bekreftelsesbehov, der prestisje og maktbegjær fullstendig kan ta over idealismen som er en uselvisk og oppofrende egenskap. Som medlem av en organisasjon må du være forberedt på å akseptere beslutninger og tolerere at dine egne ideer eller bidrag kanskje ikke blir verdsatt slik du hadde håpet på. Din egen private frihet kan måtte vike for organisasjonen. Rekrutten som innbiller seg at han selv er så viktig at en organisasjon må tilpasse seg ham gjør best i å aldri tenke på ideen om å være en del av en hierarkisk organisasjon. Vi må innrette oss etter rekkene og anarkistiske tendenser må avlives!

Intern falang

Når folk samles i en gruppe, tar de også med seg det som er usunt fra samfunnet rundt. Dette kan skyldes mangel på karakter i ulike henseender, eller verdier generelt. Heldigvis er den oppofrende, uselviske patrioten, med en vilje til stadig å ville forbedre seg, av bedre kvalitet enn det normale mennesket. Hvis en organisasjon er mindre nøye og tar i mot alle som viser en liten interesse, har det banet vei for fremtidige interne konflikter. Intriger, dårlige vennskap og ondsinnede rykter er det som vil utvikle seg fra å tillate en ukontrollert tilstrømning av medlemmer. Det vil dannes interne falanger som med stadig mer desperate metoder vil prøve å ta over organisasjonen. Noen elementer vil utkrystallisere seg som rabiate fiender av organisasjonen og ledelsen, og de vil gjøre det de kan for å mobilisere misnøye, demoralisere og få medlemmer til å vende seg mot ledelsen eller bli inaktive.

Konkurrerende organisasjoner

Etter at de indre motsetningene har fått virke, blir en annen organisasjon født. Selve eksistensen av den nye organisasjonen er basert på tidligere personlige motsetninger og manglende evne til å ville opprettholde samhold. Selv om man legger vekt på ideologiske forskjeller, forestillinger om taktikk, utseende, med mer, er det en klar intensjon om å ville ødelegge den tidligere organisasjonsdannelsen. Denne aversjonen ligger som en skygge over organisasjonen og tar lett energi fra det som opprinnelig var ment å være hovedsaken – å kjempe for et edelt mål.

Mennesker er mangelvare

Det råder ingen mangel på organisasjoner som i utgangspunktet har samme mål. Det er ikke nødvendig å skape enda mer forvirring. På den annen side er det mangel på driftige mennesker som besitter de gode karaktertrekkene, med vekt på offervilje og pliktfølelse. Personer som du kjenner hvor du har dem når situasjonen er på det verste og når håpet føles mest fjernt. Målet med vår kamp er å frigjøre Norden. Først når freden brytes og de sosiale spenningene i samfunnet forløses, vil de store massene se virkeligheten for hva den er. Det kreves da at en etablert styrke har forberedt en god grunn som folket vil se håp i, et alternativ verdt å stille seg bak.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg