Hjem Nyheter Utenriks Det tyske folket har fått nok av masseinnvandringen

Det tyske folket har fått nok av masseinnvandringen

TYSKLAND: En ny meningsmåling viser at et flertall av den tyske befolkningen mener myndighetene ikke tar masseinnvandringens farer og konsekvenser på alvor. Politikerne fordømmer, mens folket tar til gatene.

massimmigration-640x342

Opplysningene fremkommer i en ny meningsmåling gjort for Der Spiegel. I denne svarer 65 prosent at de mener regjeringen ikke tar folkets bekymring omkring den rekordhøye masseinnvandringen til Tyskland på alvor. Tyskland er det landet som tar i mot flest asylsøkere i Europa. Fra august 2013 til august 2014 mottok de 178 710 asylsøkere. Sverige kom på andreplass med 81 565.

Over en tredjedel av tyskerne svarer også at de tror Tyskland er i ferd med å islamiseres. Det bor i dag over 4 millioner muslimer i Tyskland.

Dresden-Protest-Anti-Islamisierung-e1418463366821-640x335

Demonstrasjoner mot masseinnvandringen

Som Frihetskamp rapporterte om på lørdag, arrangeres det nå ukentlige demonstrasjoner mot masseinnvandring, såkalte mandagsdemonstrasjoner, i Dresden. Tiltaket har også spredt seg til andre tyske byer.

Demonstrasjonene, som startet for cirka to måneder siden og går under navnet Patriotiske européere mot islamiseringen av Vesten (PEGIDA), er en protestbevegelse mot både masseinnvandringen og islamiseringen av Tyskland og Europa. Blant deltakerne kan men se slagord mot masseinnvandring, men også mot EU og Nato, samt krigshetsen mot Russland.

Se video fra mandagsdemonstrasjonen den 15. desember nedenfor:

Tysklands statsminister Angela Merkel fordømte forrige fredag demonstrasjonene i Dresden, og forsøkte å argumentere for at Tyskland trenger masseinnvandring på grunn av lav fødselsrate.

Myndighetene i Tyskland har også uttrykt uro overfor hva de omtaler som en økende antimuslimsk og antisemittisk stemning blant visse deler av befolkningen.

Motsatt effekt

Til tross for politikernes og medienes utspill mot demonstrasjonene fortsetter de å øke i oppslutning. På første mandagsdemonstrasjon i Dresden deltok i underkant av 200. Mandag den 8. desember, deltok over 10 000 personer. For to dager siden deltok 15 000.

Kilde:
Mange tyskere vil ha strengere linje mot innvandring