Hjem Opinion Kommentar Det virkelige holocaust

Det virkelige holocaust

HOLOCAUST I anledning at det i dag den 27. januar er den internasjonale Holocaustdagen er det på sin plass å vise til det virkelige holocaust – her en av mange krigsforbrytelser utført av de allierte under andre verdenskrig. Ikke så ulikt det jødene gjør mot palestinerne i dag.

Terrorbombingen av Dresden. Foto: Bundesarchiv, Bild 183-08778-0001 / Hahn / CC-BY-SA 3.0CC BY-SA 3.0 DE, via Wikimedia Commons.

Ordet «holocaust» kommer fra det Koine-greske ordet holokauston, som betyr et fullstendig (holos) brennoffer (kaustos).

I 1945 hadde Dresden cirka 600 000 innbyggere, men hundretusenvis av flyktninger hadde kommet til byen på flukt fra den røde armé. Enkelte kilder oppgir at befolkningen på det tidspunktet var opp mot 2,5 millioner mennesker, hvorav mange var desperate kvinner, barn og eldre som søkte tilflukt i byen. Alle luftvernskanonene hadde blitt sendt til østfronten for å bli brukt mot de titusentall av sovjetiske stridsvogner som truet med å overmanne de tyske forsvarslinjene. Byen stod forsvarsløs, og i fire angrepsbølger slapp en luftarmada på 2 500 fly totalt 850 000 bomber. Angrepene varte fra den 13. til 15. februar 1945.

Det var en gigantisk massakre gjennomført av britiske og amerikanske bombefly. Bombingen var så massiv og intensiv at en orkan av ild og hete, en ildstorm, oppsto i byens sentrum og slukte og brente opp alt i sin vei. I byens utkanter begynte gatene å smelte og de som forsøkte å flykte ble sittende fast i asfalten og døde en fryktelig smertefull død mens deres hud ble brent til aske på den glødende bakken.

Overlevere fra Dresden har fortalt hvordan ilden forvandlet mennesker til levende fakler, og hvordan døde forbrente kropper lå overalt. Flere overlevere har fortalt hvordan de så spedbarn bli kvelt til døde i armene til sine mødre.

I anledning at det i dag er den internasjonale holocaust-dagen ønsker Frihetskamp å tipse sine lesere om dokumentaren «Hellstorm – Exposing the Real Genocide of Nazi Germany». Dokumentaren er skapt av Kyle Hunt og Renegade Broadcasting, basert på Thomas Goodrich sin bok «Hellstorm – The Death of Nazi Germany», og omhandler de alliertes krigsforbrytelser mot Det tredje riket under andre verdenskrig, der-i-blant terrorbombingen av Dresden.

Se dokumentaren nedenfor: