Hjem Nyheter Disney gjør det igjen – «Jack Sparrow» svartvaskes

Disney gjør det igjen – «Jack Sparrow» svartvaskes

HOLLYWOOD I det siste har det gått rykter om at Disney har planer om å bytte ut hovedkarakteren Jack Sparrow i filmserien Pirates of the Carribean med en negresse.

Johnny Depp, skuespilleren til Jack Sparrow og skuespillerinne Ayo Edebir. Foto: Harald Krichel, CC BY-SA 3.0 og E M, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

De siste dagene har det vært mye spekulasjoner rundt neste film i den ekstremt suksessfulle filmserien Pirates of the Carribean. Det går rykter om at hovedkarakteren, Jack Sparrow, i den kommende sjette filmen i filmserien skal byttes ut med en svart kvinne, skriver express.co.uk.

Opprinnelig var det tenkt at Johnny Depp igjen skulle spille Jack Sparrow i den kommende sjette filmen. Disse planene ble droppet da Johnny Depps ekskone, Amber Heard, tok til Depp retten med anklager om at han hadde fysisk mishandlet henne. Disse anklagene vant hun ikke frem med.

Skuespilleren som er tenkt å erstatte Depp er skuespillerinne og komiker Ayo Edebir. Det ryktes at hun skal spille en karakter med navn Anne Bonny, som er en pirat fra 1700-tallet med irsk opphav. At Edebir skal spille den hvite Bonny er dog ikke fullstendig skrevet i stein.

På X/Twitter har blandt annet Elon Musk re-postet et innlegg om hendelsen hvor han skriver at «Disney Sucks». I kommentarfeltet er det mange misfornøyde fans av filmserien og mange truer med boikott: