Hjem Nyheter Disney mister selvstyre i Florida

Disney mister selvstyre i Florida

0

USA Det republikanskstyrte Florida opphever nå Disney sitt selvstyre som de lenge har hatt i et område i delstaten, etter at Disney åpent kritiserte at lærere ikke lenger får «undervise» små barn om «kjønnsidentitet» og seksuell legning.

Floridas guvernør Ron DeSantis.
Foto: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of AmericaCC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

I over 50 år har Disney hatt selvstyre tilsvarende det som et county i Florida har, i et område rundt bedriftens fornøyelsespark utenfor Orlando. Det mister de nå, etter at den republikanskstyrte delstaten besluttet at dette skal oppheves.

Bakgrunnen er at det politiske styret i delstaten nylig bestemte å forby lærere å «undervise» barn, i tredjeklasse og nedover, i emnene «kjønnsidentitet» og seksuell legning. Læreres mulighet til å snakke med barn om slike saker virker å være en hjertesak for Disney, som åpent kritiserte lovgivningen.

Selvstyret ble opprinnelig bevilget etter lobbyvirksomhet fra bedriften, motivert av at de to county-ene som området ligger på, Orange og Osceola, ikke hadde ressursene som krevdes for å levere nødvendige tjenester til det området Disney da bygde på.

Les også:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg