Hjem Nyheter Disneys hatske antihvite personalpolise

Disneys hatske antihvite personalpolise

ANTI-HVITHET Det jødiskeide foretaket Disney marinerer sine hvite ansatte i «kritisk raseteori», oppfordrer dem til å «klatre til siden», samt å «kurere» det som ligger bak deres velbegrunnede skyldfølelse.

Sjangerbilde.

Walt Disney Co har opptrappet sin markedsføring av «kritisk raseteori» til hvitt personale innen foretaket. Man lærer nå at USA er «dypt fundert i strukturell rasisme» og at «hvite ansatte må klatre til siden til fordel for sine svarte kolleger».

Journalist Christopher Rufo har gransket Disneys interne undervisningsmateriell. Foretakets personalkurs inkluderer et program kalt «Forestill deg morgendagen!» som omfatter tema slik som: «mikroaggresjoner» og «hvit ømfintlighet».

Man refererer i presentasjonen av programmet til «Amerikas lange historie med systematisk rasisme og transfobi» og oppfordrer til en streben etter en «utfallslikhet» snarere enn bare etter «likebehandling» eller «like muligheter».

«Skriv en sjekkliste over dine hvite privilegier!»

Hvite ansatte, som beordres å produsere en «sjekkliste over sine hvite privilegier» må lære seg å slå hardt ned på forslag om at anklager mot dem skulle kunne være falske:

«Undersøk og jobb deg gjennom skyldfølelse, skam og forsvarsstillinger, for å forstå hva som finnes bak disse, og hva som trenger å kureres» instruerer programmet «alle skyldige» – med hvilket menes de hvite ansatte.

Disney instruerer også hvite ansatte til å løfte frem alle ferdigheter og gode egenskaper hos sine svarte kolleger når disse ikke er til stede – «for å gi dem synlighet og anerkjennelse».

Hvitt personale oppfordres til å lære seg «hva de bør si og hva de ikke bør si» til sine svarte kolleger. De rådes videre til å automatisk komme med en «validering» om en kollega deler en erfaring.

«Sett ikke spørsmål ved, og debatter overhodet ikke svarte kollegers erfaringer», oppfordrer guiden – og dette forklares å inkludere alle forslag om at en viss kommentar eller handling ikke skulle være «rasebasert».

Fraser av typen «Alle liv spiller en rolle» og «Jeg ser ikke farger» fordømmes og forklares å være fundert i «fargeblind ideologi og retorikk» – noe som er «ekstremt sårende og skadelig».

Hvita ansatte frarådes bestemt fra å forsøke å undervise svarte medarbeidere om rase – hvilket, om det skulle bli gjort, ville være «følelsesmessig belastende». Kilder som i programmet anbefales for videre studier inkluderer:

  • New York Times 1619-prosjektet – et stykke kulturmarxistisk historieanalyse, som ifølge eksperter kryr av faktafeil
  • Black Lives Matters sin hjemmeside
  • En avisartikkel der kravet om at politiet «avfinansieres» framføres
  • Materiale som lærer ut kritisk raseteori til barn

«Avfinansier politiet, kompenser og avkoloniser bokhyllen din!»

Rufo forteller at Disney også har distribuert et bedriftsblad som oppfordrer hvite ansatte til å «avfinansiere politiet», «delta i kompensasjon» og «avkolonisere» bokhyllene sine.

Foretaket har også sponset en «21-dagers utfordring for raselikhet og sosial rettferdighet» hvor deltakerne informeres om at «de alle er blitt oppfostret i et samfunn som opphøyer hvit kultur over andre».

Utover kravet om å produsere en sjekkliste over hvite privilegier gis de ansatte et dokument om hvordan de kan bidra til å «sørge for forandring» gjennom å vende seg bort fra «hvit-dominans-kulturen» til «noe annet».

Blant de verdiene som fordømmes for å opprettholde «hvit overhøyhets-kultur» listes «konkurranser, perfeksjonisme, individualisme» samt «skeptisk ledelse».

Disney er langt ifra alene om å pådytte sine ansatte «kritisk raseteori». Statlige myndigheter, skoledistrikt og foretak rundt omkring i USA har antatt slike programmer. For eksempel har Coca-Cola hatt obligatorisk «undervisning» hvor ansatte oppfordres til å være «mindre hvite».

President Joe Biden gjeninnførte omgående slike innslag i føderale myndigheters personalutdannelse da han trådte i tjeneste i januar, da han opphevet et forbud innført av tidligere president Donald Trump.

Republikansk styrte stater slik som Idaho, Oklahoma og Iowa har i de siste ukene tatt skritt mot et forbud mot slik undervisning i skoler og på universiteter.

Disney har mottatt skarp kritikk for sine siste «wokehetstiltak», som for eksempel å avskjedige skuespillerinnen Gina Carano for hennes politisk ukorrekte meninger – eller å skittkaste noen av sine egne klassikere slik som Dumbo och Peter Pan med anklager om «rasisme».