Hjem Nyheter Europa Djokovic nekter å bøye seg – kan ofre muligheten til å bli...

Djokovic nekter å bøye seg – kan ofre muligheten til å bli historisk

2

TENNIS Novak Djokovic fikk ikke spille Australian Open på grunn av landets drakoniske koronalover. Nå sier Djokovic at han ikke har planer om å vike seg og at han også vil ofre French Open og Wimbledon om det blir nødvendig.

Novak Djokovic.
Foto: Carine06 from UKCC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

Det så lenge ut som at verdenseneren i tennis, Serbias Novak Djokovic, skulle få dispensasjon til å spille grand slam-turneringen i Australian Open som fant sted i januar. Til slutt blandet den australske regjeringen seg inn i saken og gjorde slik at Djokovic ble deportert, da han ikke hadde vaksinert seg.

Nå har Djokovic uttalt seg om sitt syn på frihet og hva han vil gjøre ved kommende gran slam-turneringer. Til britiske BBC sier han at han ikke er en del av anti-vaksinebevegelsen, men at det for ham handler om «frihet til å velge hva du putter inn i kroppen».

– Jeg som profesjonell eliteidrettsutøver har alltid nøye gransket og vurdert alt som kommer inn fra kosttilskudd, mat, vann, alt som kommer inn i min kropp som drivstoff. Basert på all informasjon jeg fikk bestemte jeg meg for å ikke vaksinere meg, sier han.

Det er fire grand slam-turneringer hvert år. Djokovic har vunnet Australian Open hele ni ganger og hadde vunnet de tre siste årene. Neste på tur er French Open i mai og Wimbledon i juni hvor det eventuelt også vil bli vaksinasjonstvang. Djokovic sier til BBC at han ikke kommer til å vike seg.

– Prinsippet at jeg selv bestemmer over min kropp er viktigere enn noen tittel eller noe annet. Jeg forsøker å være i harmoni med min kropp så mye jeg kan, sier Djokovic til BBC.

At Djokovic velger å ofre gran slam-turneringer for sine prinsipper er med all sikkerhet ingen enkel sak. De siste 10–20 årene har tennisverden vært dominert av «de tre store» Roger FedererRafael Nadal og Novak Djokovic som har konkurrert om å bli den beste tennisspilleren noensinne regnet i antall gran slam-seire.

Hittil har disse spillerne vunnet 20, 21 respektive 20 grand slam-turneringer hver hvilket er langt over noen annen spiller. Når den siste av disse legger opp vil han ha en rekord som ikke vil bli slått på mange år fremover. Rafael Nadal tok ledelsen i kappløpet etter å ha vunnet Australian Open da tittelforsvareren Djokovic uteble.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 måneder siden

Når verdens beste tennisspiller ofrer Grand Slam og andre turneringer pga sin personlige oppfatning om å ta en «gene-altering» injeksjon avtvinger det respekt. Djokovis kunne ha gått inn i rekordbøkene med enda større margin til alle andre, men velger altså å ta følgene av sin vaksinemotstand. De fleste bøyer av, som i befolkningen for øvrig.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
3 måneder siden

Bra at han ikke gir etter for gruppepresset.