Hjem Nyheter Djokovic nekter fortsatt å ta vaksinen – kan gå glipp av US...

Djokovic nekter fortsatt å ta vaksinen – kan gå glipp av US Open

2

SPORT Tennisstjernen Novak Djokovic nekter fortsatt å ta koronavaksinen, selv om han kan gå glipp av US Open.

Novak Djokovic. Foto: Carine06 from UKCC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

Tennis-sesongen er i gang og den prestisjetunge US Open-konkurransen – som arrangeres i august – nærmer seg. Den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic har fortsatt ikke tenkt å vaksinere seg.

Serberen fikk stor oppmerksomhet i fjor da han nektet å ta noen av covid-19-vaksinene. Dette til tross for at Australia hadde vaksinekrav for å komme inn i landet og at han risikerte å gå glipp av Australian Open-konkurransen.

I mai konkurrerte Djokovic i Frankrike og i går startet Wimbledon-konkurransen i England, hvor vaksinebevis ikke kreves. I USA derimot, må man fortsatt være vaksinert for å komme inn i landet.

– Jeg får vente og se. Jeg vil gjerne reise til USA, men foreløpig er det ikke mulig. Det er ikke mye jeg kan gjøre, det er opp til den amerikanske regjeringen å bestemme om de skal tillate uvaksinerte personer å komme inn i landet, sa Djokovic under en pressekonferanse.

På spørsmål fra en journalist om han helt har utelukket å vaksinere seg før konkurransen, svarer Djokovic ja.

Han er også kritisk til at russiske og hviterussiske spillere utelukkes fra konkurransene.

– Jeg kan ikke si at jeg er helt enig i å forby russiske tennisspillere, hviterussiske tennisspillere, fra å konkurrere på ubestemt tid. Jeg kan ikke se hvordan de har bidratt til at noe av det som skjer. Jeg synes ikke det er rettferdig.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
7 måneder siden

Som tennisfan er jeg imponert over Djokovic, som – ulikt de aller fleste av hans konkurrenter – ikke vil la seg injisere med denne såkalte vaksinen, til tross for at det ødelegger for deltagelse i GS; først i Australia og så i USA. Det avkrever respekt, imo. De fleste idrettsutøvere gjør alt for å kunne ta medaljer og vinne, lovlig og – for noen – ulovlig. Og glemmer at idrett også handler om personlig moral.

J.H
J.H
7 måneder siden

Helt for jævlig at man skal føle seg presset til å injisere noe i kroppen som ikke er nødvendig, og som det meldes om bivirkninger og død titt og ofte.